Jack Nicholsonnak saját alagútja volt a Playboy-villába?

10 kevésbé ismert tény a 84 éves Jack Nicholsonról.

Megvette Marlon Brando házát, hogy lerombolja Jack Nicholson és Brando közeli barátok voltak, és miután Brando meghalt, Nicholson ötmillió dollárért megvásárolta az 1954-ben épült 280 négyzetméteres házát – hogy aztán leromboltassa, és Brando iránti tiszteletből teleültesse a birtokot frangipáni virágokkal, ugyanis a színész otthonának ez volt a beceneve. Warren Beatty, szintén Brando barátja, egy ideig néhány házzal lejjebb lakott, és a Los Angeles-i Mulholland Drive Brando-Nicholson-Beatty telkek menti szakaszát Bad Boy Drive-nak, azaz Rosszfiúk útjának nevezték.

Forrás: Arthur Schatz/The LIFE Picture Collection/Getty Images

 

Hatalmas műgyűjteménye van Nicholson szenvedélyes műgyűjtő, és olyan festők eredeti műveit birtokolja, mint Picasso, Matisse, Modigliani, Magritte, Bouguereau, Botero és Rodin. Egy 2015-ös felmérés szerint a színész Hollywood tíz legnagyobb műgyűjtői között van, mintegy 100 millió dollárt érő gyűjteménnyel. 

A Tom és Jerryvel kezdte Első hollywoodi munkájaként Nicholson William Hanna és Joseph Barbera keze alá dolgozott asszisztensként, vázlatokat rajzolt a Tom és Jerry rajzfilmekhez.

A hatvanas évek végén három hónapig meztelenül flangált otthonában – és bárki ment hozzá meglátogatni, akkor sem öltözött fel, még a lánya kedvéért sem. Egy későbbi interjúban Nicholson elárulta, hogy azért viselkedett olyan furán, hogy szorongását leküzdve felkészüljön a kamerák előtti meztelenkedésre. 

Forrás: Keystone/Getty Images

 

Szétverte egy autó szélvédőjét 1994-ben golfozni ment, amikor egy másik autó bevágódott az övé elé. Nicholsont teljesen kimerítette a rengeteg munka, és egyik barátja is a közelmúltban halt meg, így elég radikálisan reagált: kipattant a kocsijából, és golfütővel szétverte a másik jármű szélvédőjét. Később peren kívül megegyezett a tulajdonossal, és félmillió dolláros kártérítést fizetett.

Drágán megvette Joker jelmezét Nicholson gyerekkorában nagy rajongója volt Batmannek, így Joker eljátszása egy valóra vált álom volt a számára, és alakítására azóta is különösen büszke. Ráadásul rengeteg pénzt keresett vele: a pontos összeget nem tudni, de a szerződése alapján részesedést kapott a Batman bevételeiből, így 60 és 90 millió dollár közötti összeget tehetett zsebre. Ehhez képest potom pénz az a hetvenezer dollár, amiért megvásárolta a filmben viselt kosztümét.

 

Nem meglepő, de a Szelíd motorosokban tényleg beszívtak A tábortüzes jelenetben szereplő szöveg, bár hülyeségnek tűnik, olyan, amin egy keményen beszívott ember lamentálhat, tényleg szó szerint követte a forgatókönyvet. Ami azonban izgalmasabb, hogy Nicholson elmesélte, hogy amikor újravettek részeket, másik kameraállásból rögzítettek valamit, rendre végigszívott egy egész jointot. A felvételek elején, tiszta fejjel, remekül játszotta, hogy beszívott, ám minél többet szívott, furcsa módon annál kevésbé tudott hiteles maradni, és játékában inkább tűnt józannak.

Szabad bejárása volt a Playboy-villába – méghozzá állítólag saját kis alagúton át. A hetvenes években találtak néhány polaroidot, amelyek Hugh Hefner nevezetes villájában készültek, és nagy földmunkát ábrázoltak. Kiderült, hogy akkoriban valóban ástak néhány alagutat. Ezután a villa dokumentumai között kutatva néhány újságíró talált néhány tervrajzot, amin feltüntettek járatokat, méghozzá mind egy-egy közeli telekre vezetett. Az alagutak mellett nevek szerepeltek: Mr. J. Nicholson - Mr. W. Beatty - Mr. K. Douglas, Mr. J. Caan. Elég egyértelműnek tűnik, hogy Jack Nicholsont, Warren Beatty-t, Kirk Douglast és James Caant jelentik ezek a nevek, ráadásul mind a villa közelében laktak. Nem akadt senki, aki megerősítette, vagy tagadta volna a járatok létezését, de ha léteztek is, később lezárták ezeket, az állítólagosan érintettek pedig váltig tagadták, köztük Nicholson is, hogy saját alagútjuk lett volna a Playboy-villába.

Nem tudta, hogy a "nővére" valójában az anyja June Francis Nicholson 17 évesen szülte meg 1937. április 22-én a kis Jacket. A kisfiú abban a tudatban nőtt fel, hogy anyjának szülei az ő szülei, anyja pedig a nővére. Nicholson csak 1974-ben, 37 évesen tudta meg az igazságot, méghozzá a Time magazin egyik cikkéből. Akkorra az anyja már egy évtizede halott volt.

Jack Nicholson 1955 körül (Forrás: Bettmann/Getty Images)

 

Nicholson ma egyedül él a Los Angeles-i otthonában A Closer Weekly-nek 2015-ben így beszélt erről:

Szeretném azt az utolsó románcot, de nem tartom valami valószínűnek, hogy megtörténik. Nem tagadom, vágyom rá.

  Ismerősei szerint fél attól, hogy egyedül, magányosan hal meg, de Nicholson attól tart, hogy bizony úgy lesz. 

(Forrás: workandmoney.com)