Jada Pinkett Smith először nyilatkozott a hírhedt Oscar-pofonról

Az is kiderült, hogy egy ideje már külön élnek a férjével.

Emlékeztek még a tavalyi Oscar-gálára? Ha az összes díjazottra nem is, de arra biztosan, hogy elcsattant egy pofon. Az Akadémia 2022-es díjkiosztójának házigazdája, Chris Rock a színpadon Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith kopaszsága kapcsán viccelődött (arról beszélt, hogy ő lehetne a kopasz főhősnő egy G.I. Jane-folytatásban), mire a színész felment, és lekevert egyet a komikusnak. A pofon önálló életre kelt, hatalmas visszhangja volt a médiában: bírálták Smith erőszakos viselkedését és Rock tapintatlanságát, hogy mások betegségén viccelődik (Jada Pinkett Smith-nek egy autoimmun betegség miatt kezdett hullani a haja, ezért borotválta le teljesen). Bocsánatkérések és szankciók kövezték ki a pofon utóéletét, ám Jada Pinkett Smith most szólalt meg először az ügyben.

Forrás: Neilson Barnard/Getty Images

 

Mint mondta, először azt gondolta, hogy ez is egy jelenet, ami a műsor része.

„Úgy voltam vele, hogy kizárt, hogy Will megütötte. Csak amikor visszasétált a helyére, akkor jöttem rá, hogy ez nem egy geg volt.”

Mint elmondta, mikor leült, a férje azt kérdezte tőle: „Jól vagy?”. Jada azt is elárulta, hogy az elmúlt hét évben elhidegültek egymástól, és 2016 óta külön élnek. Az okokat firtatva azt mondta:

„Szerintem mindketten beleragadtunk egy fantáziába, hogy milyennek kéne lennie a másiknak.”

Bár fontolóra vették már a válást, de mindig eszébe jut egy régi ígérete:

„Megfogadtam, hogy soha nem lesz olyan dolog, ami váláshoz vezet. Bármi is történjen, megküzdünk vele. Egyszerűen nem vagyok képes megszegni ezt az ígéretemet.”
Forrás: Mike Coppola/Getty Images

 

Azt is megosztotta, hogy

Chris Rock egyszer randevúzni akart vele,

amikor felröppent a hír, hogy elválik Willtől, ám mikor a nő elmondta neki, hogy ez csak pletyka, sűrűn bocsánatot kért.

még több infó a pofonról

Elismerte az Akadémia, hogy nem reagáltak megfelelően Will Smith Oscar-pofonjára

Erről beszélt Janet Yang, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia elnöke a 2023-as Oscar-jelölteknek tartott ebéden.

Tovább

 

(via NME, Variety)