James Cameron letesztelte, igaza van-e a Titanic végét fikázóknak

A film februári újra bemutatása alkalmából testdublőrök és szakértők segítségével egy medencében kipróbálta, működött volna-e az ajtólapos megoldás két ember esetében is.

A rajongók már évek, sőt, mivel a Titanic premierje óta több mint 25 év telt el, évtizedek óta kattognak azon, hogy a film végén SPOILER! Jack is megmenekülhetett volna, ha Rose őt is felengedi a végül így csak a lány megmenekülését szolgáló kiszakadt ajtódarabra. James Cameron rendező a jelek szerint most elégelte meg a dolgot, mivel a National Geographic Titanic: 25 Years Later With James Cameron című különkiadásában maga járt utána a dolognak.

A nyilvánosságra hozott részletből látszik, hogy a direktor szakértők és két testdublőr segítségével egy medencében kipróbálta, hogyan működött volna mindkét főhős megmenekülése a valóságban. Cameron több variációt is tesztelt, és arra jutott, hogy az első esetben mindketten felfértek volna ugyan a bútorlapra, de Jack és Rose így egyaránt veszélyes mértékben süllyedt volna bele a fagyos vízbe.


A második verzióban mindkét testdublőr felsőteste (így legfontosabb szervei) jócskán kilógott a vízből, lényegesen javítva ezzel a túlélési esélyeket. Az alkotó véleménye szerint így valóban még hosszú órákig túlélték volna a vízbe esést, de hogy végül mindketten valóban megmenekültek volna, az kétséges. Végül egy újabb teszt során a két dublőr megcsinálta az összes fizikai megpróbáltatást, amin a hősök átestek (Jack például dulakodott egy férfival, aki a víz alá nyomta Rose-t).

Ennél a szcenáriónál az új Rose még egy mentőmellényt is adott Jacknek, hogy stabilizálja. Cameron ítélete szerint azonban lehet, hogy ennek köszönhetően mindketten pont kihúzták volna addig, amíg odaér a mentőcsónak, de sokféle eshetőség felmerülhetett volna, a férfi pedig nem akarta kockáztatni a lány életét, hanem SPOIILER! saját élete feláldozásával inkább biztosra ment – ez pedig abszolút illik a karakterhez.


(via EW.com)