James Cameron újabb Terminátor-filmet forgat?

Tervezgeti, tervezgeti, de szerinte nehezebb sci-fit írni, mert nap mint nap egy sci-fi világban élünk.

A legendás rendező, James Cameron a The Guardian című lapnak nemrégiben adott interjújában elárulta, hogy már tervbe vette egy új Terminátor-film elkészítését, de arról is őszintén beszélt, milyen kihívásokkal jár, ha valaki 2024-ben próbál a futurisztikus jövőről szóló történetet írni, amikor a gépi intelligencia léte például már egyáltalán nem sci-fi. De Cameron arra is kitért, hogy az elmúlt néhány évben a technológia hihetetlen mértékben fejlődött, és számos iparágat, köztük a kreatív területeket is elkezdte befolyásolni.

Egyre nehezebb sci-fit írni, mert nap mint nap egy sci-fi világban élünk. Foglalkoztat néhány olyan téma, amit be akarok vinni egy új Terminátor-filmbe, vagy esetleg egy nagyobb ívű történet egyfajta rebootjába, de ez most még nehéz. (...) Ez egy olyan utazás, ami valószínűleg az orrunk előtt mutatja be az emberiség történelmének hátralévő részét, és ahol a következő néhány év minden bizonnyal kulcsfontosságú lesz.

Hogy James Cameron tényleg készít-e egy újabb Terminátor-mozifilmet, azt ennyiből még egyelőre nem tudni, de valami Halálosztó-projekten ezek szerint egészen biztosan dolgozik.

Forrás: Frazer Harrison/Getty Images

 

Az viszont biztos, hogy a Terminátor franchise-nak még mindig van egy stabil rajongótábora. A legelső Terminátort 1984-ben mutatták be, és óriási sikert aratott. Azóta számos folytatás követte, csakhogy amíg a Terminátor 2: Az ítélet napját még az első résznél is jobban szereti mindenki, később a Megváltás vagy a Genisys már közel sem arattak osztatlan sikert.

Augusztus 29-én érkezik viszont a Netflixre az új animációs sorozat, a Terminator Zero.

Ez 1997-ben játszódik, amikor egy Terminátort visszaküldenek az időben, hogy vadássza le Malcolm Lee-t, a neves tudóst, akinek az újonnan kifejlesztett mesterséges intelligenciája akár a Skynet riválisa is lehet idővel.

(Faroutmagazine.co.uk)