James Gunn elmondta, mit vágatott ki a Disney A galaxis őrzőiből

A sajátos humora miatt 2018-ban meghurcolt író-rendező már 2014-ben is megbotránkoztatta a patinás stúdiót.

James Gunn, a szabadszájú rendező humora nemcsak 2018-ban csípte a Disney-főnökség szemét (mint emlékezetes, ekkor rúgták ki A galaxis őrzői 3 stábjából, amiért 2008-ban a holokauszttal, a nemi erőszakkal és szeptember 11-gyel viccelődött a Twitteren, de később rajongói nyomásra visszavették a csapatba), hanem már 2014-ben is. Ekkor ugyanis a Disney kivágatott vele egy mondatot A galaxis őrzőiből.

James Gunn a 2018-as A Hangya és a Darázs című Marvel-film premierjén (fotó: Christopher Polk / Getty Images)

 

Gunn a napokban a Twitteren árulta el, melyik volt az az ominózus mondat, ami annak idején kivágta a biztosítékot a Disney-fejeseknél:

Dave "Wear A Mask" Smith:
Emlékszel még, mi volt a Guardians 1-ből eltávolított sor? Szeretném hallani, akár a kontextus nélkül is!
James Gunn:
Quill: A törvényen kívüliek, Billy a kölyök, Bonnie és Clyde, John Stamos bolygójáról jöttem.
Drax: Olyan helynek hangzik, amit örömmel meglátogatnék.
Quill: Pompás!
(kivágott sor) Drax: Hogy megöljek ott egy rakás embert!

Gunn később részletesebben is kifejtette, hogyan érintette ez a fajta cenzúra:

Szeretek olyan légkört létrehozni a forgatáson, ahol meghallgatok és figyelembe veszek minden hangot körülöttem. Tehát én tényleg figyelembe veszem a stúdió megjegyzéseit. Mindig kipróbálom a megjegyzésben foglaltakat, függetlenül attól, hogy irtózom ettől, hogy megnézzem, valóban működhet-e úgy a jelenet. Ha nincs ínyemre a dolog, kivágom. Két alkalommal – egyszer a Slitherben és egyszer a Guardians 1-ben – vágtam ki olyasvalamit, amit valójában nem akartam. A Slitherből két jelenetet, A galaxis őrzőiből egy sort. De ezt a kompromisszum jegyében tettem, mert a stúdiók jó fejek voltak, és engedték a magam útját járni.

(via Uproxx)