Jamie Lee Curtis hatvanéves

Ezzel a (csak mai szemmel nézve) vicces videóval szeretnénk neki boldog születésnapot kívánni.

Jamie Lee Curtis 1958. november 22-én született Los Angelesben, a Pscychóból ismert színésznő, Janet Leigh és Tony Curtis gyermekeként. A nagy áttörést John Carpenter horrorklasszikusa, a Halloween – A rémület éjszakája hozta meg a számára. Ezt követően Curtis egy sor horrorban szerepelt (A köd, Prom Night, Terror Train, Vágóhíd négy keréken, Halloween 2-3.).

Jamie Lee Curtis idén októberben az új Halloween premierjén. Forrás: Mark Metcalfe / Getty Images

 

Szerencsére hamarosan felfedezték sokoldalúságát, és a horrorfilmek mellett szinte minden műfajban kipróbálhatta magát. Játszott bűndrámában (Kék acél), ifjúsági moziban (My Girl – Az első szerelem), romantikus filmben (Halhatatlan szerelem), féktelen vígjátékban (A hal neve: Wanda), akciófilmben (Két tűz között) és családi komédiában is (Nem férek a bőrödbe).

Az utóbbi időben kicsit megkopott az ázsiója, hiszen jórészt csak sorozatokban és jelentéktelen filmekben szerepelt, így elég jól jött számára, hogy visszatérhetett a Halloween idei, David Gordon Green által rendezett folytatásában. Ikonikus horrorszerepei miatt Jamie Lee Curtist a Sikolykirálynőnek becézik, de hatvanadik születésnapja alkalmából mi inkább ezt a ma már elég viccesnek számító videót tesszük ki: egy részletet Ingerlő idomok című 1985-ös filmjéből, amelyben John Travolta újságírója oldalán játszott elszánt aerobikoktatót.