Jeges filmek a kutya hidegre való tekintettel

Mindent elborító hómezők, jég, fagy és hideg, nagyon, nagyon hideg.

Jégkorszak

Öt epizódot élt meg a Fox nemrégiben bezárt animációs stúdiója, a Blue Sky Jégkorszaka. Ezekben Sid, az örökké szövegelő és elég fárasztó lajhár, Manfred, a magának való mamut és Diego, a zord kardfogú tigris kalandjait követhettük nyomon. Az evolúcióra fittyet hányva a folytatásokban megjelentek a dinoszauruszok, a kontinensek vándorolni kezdtek, majd meteorok is megtámadták a Földet. És mindeközben végignézhettük a világ legszerencsétlenebb Motkányának nyomorultkodását, hogy megszerezze, majd eláshassa azt a szerencsétlen makkot, de mindig megszívta szegény.

 

Holnapután

Roland Emmerich már legalább féltucatszor lerombolta a világot, kiváltképp az Egyesült Államok nagyvárosait pusztította meglehetős élvezettel. Filmjeiben romboltak már földönkívüliek, árvíz és földrengés, Godzilla, és a fagy. A Holnaputánban pillanatok alatt megváltozik a Föld időjárása, a legváltozatosabb természeti katasztrófák pusztítják bolygónkat, és a végén jön a Föld eljegesedése: a film főhősei szó szerint futnak a fagy elől.

 

Snowpiercer

Bong Joon-ho (Élősködők) posztapokaliptikus filmje (és a Netflix sorozata) egy francia képregény alapján készült, és a felállás elég sajátos: 2031, a Földön a klímaváltozás következtében egy újabb jégkorszak köszöntött be, a felszínen az életnek semmi nyoma. Azok a szerencsés emberek, akik túlélték a katasztrófát, a Snowpiercer nevű, önellátásra berendezkedett vonaton utaznak immár 17 éve, körbe-körbe, soha nincs megállás. 

 

Jégvarázs

A Disney rajzfilmjeinek legújabbkori legnagyobb sikere tulajdonképpen a Hókirálynőt dolgozza fel, bár meglehetősen szabadon kezelik Andersen meséjét. Elsa bátran beállhatna az X-men tagjai közé, hiszen jeget és havat lő, egész jégpalotákat emel, bármit képes megfagyasztani maga körül. Indulatait nehezen kezeli, és mérgében felköltözik a hegyekbe, egy saját kis jégvilágot teremt magának, és énekli, hogy legyen hó.

 

Batman és Robin

Joel Schumacher emlékezetesen rossz Batman-filmjének egyik főgonosza az Arnold Schwarzenegger által alakított Mr. Fagy, aki a fináléban jégsugarával megfagyasztja Gotham Cityt, épületestől, emberestől, vizelő kutyástól. A pocakos Batman-sorozat legcampebb pillanatait idézi a jelenet, a fimon mozgó műanyag jégcsapoktól kezdve – mindenig.