Jennifer Lawrence megint kemény csaj lesz

Egy Mob Girl (Gengszterlány) című életrajzi filmben fog szerepelni, amit a neves direktor, Paolo Sorrentino (A nagy szépség, Az ifjú pápa) rendez.

A mozi Teresa Carpenter azonos című, Pulitzer-díjas tényregényén alapul, ami a maffiózófeleségből a rendőrség informátorává avanzsáló Arlyne Brickman krimibe illő igaz történetét meséli el. Lawrence értelemszerűen a főszerepet alakítja majd, és egyúttal ő lesz a produkció egyik producere is.

A film Arlyne útját fogja követni, aki a New York-i Lower East Side gengszterek lakta környékén nőtt fel, és annyira elvarázsolta a maffiózók csillogó, gazdag életstílusa, hogy hamarosan ő maga is egy lesz közülük. Először csak randizni kezd a bűnözőkkel, majd kisebb megbízatásokat teljesít nekik, ezután pedig konkrét akciókban is részt vesz.

Jennifer Lawrence a Joyban. Forrás: InterCom

 

Ám itt még nincs vége a történetnek, mivel a főhősnő – hogy kiszállhasson és mentse magát – végül a rendőrség besúgója lesz, sőt: ő lett a koronatanú az állam kontra Colombo család bűnügyi perben. „Az, hogy ezt a történetet

egy nő nézőpontjából mutatjuk be, lehetőséget ad arra, hogy friss és izgalmas módon meséljünk el egy klasszikus maffiasztorit”

– nyilatkozta Brad Weston, a filmet gyártó Makeready alapító-vezérigazgatója.

„És elképzelni sem tudnánk ennél ragyogóbb csapatot Arlyne erős és különleges perspektívájú életútjának filmre viteléhez, mint Jennifer, aki újabb jutalomjátékot vihet véghez, Paolóval a rendezői székben” – tette hozzá. A premierről még csak annyit tudni, hogy valamikor 2020-ban kerül rá sor, de előtte, még az idén, Paolo Sorrentinótól megnézhetjük Az ifjú pápa folytatásaként készült sorozatot, Az új pápát, John Malkovichcsal, Sharon Stone-nal, Marilyn Mansonnal (!) és Jude Law-val a főszerepben.


(via Variety)