Jennifer Lopezt 40 millió dollárra pereli saját karaktere

Az egykori sztriptíztáncos, Samantha Barbash, akinek az élete A Wall Street pillangóit ihlette, közel 12 milliárd forintnak megfelelő összeget követel a filmet gyártó produkciós irodától, a színésznő cégétől.

Barbash azt állítja, a Nuyorican Productions az ő személyét és élettörténetét a beleegyezése nélkül használta az alkotásban, ezzel pedig lejáratták őt. A nő szerint többször is keresték a beleegyezéséért, ám ő nem adott engedélyt a filmeseknek. A Wall Street pillangói – ahogy arról korábban mi is beszámoltunk – Jessica Pressler The Hustlers at Scores című, a New York magazinban megjelent cikke alapján készült, és arról szól, hogy

sztriptíztáncosok egy csoportja, a filmben Ramonának nevezett és Lopez által megformált sztripper vezetésével a 2008-as pénzügyi válságot követően leitatja és bedrogozza a pénzes, Wall Street-i ügyfeleket, hogy utána annyi pénzt húzzanak le a hitelkártyáikról, amennyit nem szégyellnek.

A Ramona figuráját ihlető Barbash-t 2016-ban el is ítélték emiatt, de csak öt év próbaidőt kapott. Most a nő keresetében elsősorban azt a jelenetet sérelmezi, amelyikben Ramona az otthonában, ahol a lányával él, illegális tudatmódosító szert használ és állít elő. Barbash szerint ez nemcsak sértő rá nézve, de nem is igaz.

„Ügyfelem sérelmesnek érzi, hogy az alperesek az ő személyét felhasználva több mint 150 millió dolláros profitra tettek szert, miközben becsületsértést követtek el ellene,

ráadásul előtte még rá is akarták szedni azzal, hogy mindössze 6 ezer dollárt kínáltak neki sztorijának megfilmesítési jogaiért” – nyilatkozta Bruno V. Gioffre Jr., Barbash ügyvédje, aki azt is elmondta, hogy Samantha Barbash ezért 40 millió dolláros, azaz 11,9 milliárd forintnak megfelelő összegű kártérítést követel.

J.Lo a következő pillanatban már a rúdon fog pörögni. Forrás: Freeman Film

 

„Mondhatjuk, hogy ellopták a sztorimat. Nekem ugyanis eszemben sem volt eladni nekik. Nem fogom babszemért elkótyavetyélni. J.Lo sem ingyen dolgozik. Nekem miért kéne?” – mondta maga Barbash a TMZ-nek adott interjúban. „J.Lo átvert engem. Még csak nem is találkozott a nővel, akit megformált. Az emberek meg azért mentek el a moziba, hogy megnézzék J.Lót rúdon pörögni. Én viszont még azt sem tudom, hogy kell. Soha az életemben nem táncoltam rúdon” – tette hozzá.


(via Independent)