Személy

Füredi Nikolett

színész, előadó, ének
Született: 1978. szeptember 10. (45 éves) (Magyarország, Budapest)

Pályáját a Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdte, majd a Földessy Margit Színjátékországban, a Toldi Mária Musical Stúdióban és a Gór Nagy Mária Színitanodában sajátította el az éneklés és a színészmesterség alapjait. Magyarországon és külföldön egyaránt sikeresen mutatkozott be a Dorian Gray, az Evita és a Katonadolog című musicalek főszerepeiben.

Hozzászólások

Gamergoat 2023 szept. 12. - 15:38:58
Nagyon imádom Nikit, már rengetegszer láttam és fogom is mert nem csak gyönyörű hanem a hangja is olyan, hogy mindennap vágyom arra, hogy hallgathassam.
10/10
zaran.dok 2012 szept. 20. - 22:51:14 10/10
Dr Sarudi Lilla szerepében Füredi Nikolett látható az RTL Klubon futó Barátok közt címû sorozatban.
mulao 2011 ápr. 10. - 12:43:50
Nem csak dícsérni fogom, elmondom a véleményemet, de az tény, hogy Nikolettrõl nem lehet rosszat mondani. Nagyon szép hangja van kétségtelen, de nekem Elisabethnek nem tud az igazi lenni, mert abban Janza Kata a legjobb nálam. Bree-ként a Rebeccában elkell ismernem, azt hiszem hasonlóan tudta megformálni, mint ahogy a könyvben van írva. Az Abigélbe nem tartom olyan szempontból jó választásnak, hogy nem emlékeztet Zsuzsanna nõvérre(vagy testvérre) külsõleg. Alakítani nem láttam, bevallom. A Mozartban szerintem Polyák Lilla az igazi grófnõ. Nem is tudom miben láttam még, és mit mondhatnék róla. Én nem vagyok akkora rajongója, persze elismerem a nagyságát. Azt viszont nem bírom, amikor a Nikolett helyett Nikinek hívják az emberek, ezzel valahol lealacsonyítják a tehetségét. Nem tudja valaki, hogy esetleg énekelt-e valamilyen Disney-mesében, vagy ehhez hasonló animációs filmben? És, ha igen, miben? Ezt megkell kérdeznem, mert ez érdeklne.