Jessica Chastain még a végén tényleg benne lesz az Az 2-ben

A Stephen King-rajongók hónapok óta ezt követelik, de ő is nagyon szeretne bekerülni.

Hónapok óta kering az a pletyka a filmes portálokon, hogy az Elit játszma és a Mentőexpedíció sztárja, Jessica Chastain is benne lesz az Az folytatásában, a 2019 őszére ígért It: Chapter Two-ban: ő alakítaná a felnőtt Bev-et. Ezt szeretnék a Stephen King-rajongók, ebben reménykedik a fiatal Bev-et alakító Sophia Lillis, és maga Chastain is azt mondta, szívesen benne lenne a kulthorror folytatásban. A Looper szerint most már nem kell tovább találgatni és reménykedni,

hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az Az 2 stábja és a színésznő között!

Persze Chastiannak könnyű dolga volt, mivel régóta ismeri az Az rendezőjét, Andres Muschiettit: korábban együtt dolgoztak a Mama című, 2013-as horroron is. 

Az Az teljesen megérdemelten kap folytatást, hiszen Stephen King eredetileg is két kötetben mesélte el a gyilkos kedvű Krajcáros bohóc elleni küzdelmet: egyszer úgy, hogy egy csapat gyerek győzi le, aztán pedig úgy, hogy az időközben felnőtt gyerekeknek ismét szembe kellett néznie a gonosszal. 

Bár a kétkötetes King-regényből korábban készült már egy egész tisztességes tévés változat (Tim Curry volt benne Pennywise), a retrólázat meglovagoló, új Az a 2017-es éve egyik legjobb filmje volt. Ráadásul nemcsak kritikai sikert aratott, de a mozikban is kasszát robbantott: 35 millió dollárból készült el, és 700,3 milliós bevételt csinált, letaszítva ezzel a trónjáról az eddigi legnépszerűbb R-kategóriás horrort, Az ördögűzőt.