Jim Carrey-re cserélték ki Nicholson arcát a Ragyogásban, félelmetesen durva az eredmény!

Elképesztő, hol tart ma már a deepfake technológia!

Egészen elképesztő dolgokat lehet ma már művelni a deepfake technológiával, amit tavaly februárban még csak arra használt a net népe, hogy belerakták Nicolas Cage arcát a Terminator és a Frigyláda legemlékezetesebb jeleneteibe, egy dühös Star Wars-rajongó digitálisan megfiatalított Harrison Fordra cserélte le a Solo néhány jelenetében Alden Ehrenreich-et. Az új dilibombát most épp egy Ctrl Shift Face nevű YouTube-felhasználó dobta le, amikor Jim Carrey arcát tette rá Jack Nicholson kopaszodó fejére, új szinre emelve ezzel a Ragyogás nyomasztó őrületét! Íme:

Maga a deepfake kifejezés egyébként a deep neural network kifejezésből származik, ami  a hálózatba kapcsolt, nagy teljesítményű számítógépek bonyolult algoritmusok alapján való számolását jelenti. Ehhez tették hozzá a fake azaz kamu szót, nem sokkal azután, hogy felbukkantak a neten az első deepfake videók, a hírességek kamupornói. Magyarul: a megfelelő programok segítségével akár a laptopunkat is rábírhatjuk arra, hogy addig-addig nézegessen egy fotón lévő arcot és egy videóban lévő arcot, hogy a végén játszi könnyedséggel egymásba mossa a kettőt.

Legutóbb Steve Buscemi fagyott le teljesen, amikor meglátta a mémmé vált Jennifer Lawrence-es deepfake videóját Stephen Colbert show-jában, de más sztárokkal is készültek vicces deepfake-videók, amiket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze. De itt a deepfake-történelem legviccesebb montázsa is, a Rowan Atkinson-arcú Donald Trump elnökkel:

(via IndieWire)