J.J. Abrams náci zombis háborús filmet akar

Az Overlord nem egy újabb vicces gagyihorror lesz, hanem gigaköltségvetésű partraszállós mozi, okkultista német katonákkal.

A nácik világuralmi terveit okkult praktikákkal elősegítő német tudósok jóformán egyidősek a '30-as évek óta népszerű ponyvahősükkel. A Frigyláda és a Wolfenstein-játékok óta ráadásul már ugyanolyan klisés gonoszoknak számítanak, mint az erdélyi vára mélyén gonoszkodó Drakula vagy a békés kisváros tinédzsereit kibelező, maszkos sorozatgyilkosok. Vagyis egy geek rajongótábor biztosan megnézi a sokadik róluk szóló filmet is - erre alapozza most a legújabb projektjét a Bad Robot főnöke, J.J. Abrams.

A sztárproducer ugyanis a Star Trek- és a Star Wars-folytatások mellett egy egy újabb blockbuster útját fogja egyengetni a közeljövőben: felkarolta a Paramount Picturesnél 2007 óta kallódó, náci zombis háborús film, az Overlord tervét. Ez nem egy újabb Náci zombik-típusú, véres horrorvígjáték lesz, hanem egy igazi háborús dráma! Annyi csavarral, hogy ezúttal a normandiai partraszállás idején egy kicsit nehezebb feladat lesz egy szövetséges ejtőernyős alakulatnak megsemmisíteni egy kulcsfontosságú német rádióadó-tornyot, mert a nácik tényleg bevetik ellenük azokat a természetfeletti erőkkel rendelkező katonáikat, akiket évtizedek óta emlegetnek a különféle náci ufós és náci varázslós összeesküvés-elméletek.

Az Overlord rendezője a Son of a Gun című akciófilmmel már bizonyító Julius Avery lesz, forgatókönyvírónak pedig sikerült olyan nagyágyúkat leigazolni, mint Az éhezők viadalát és a Phillips kapitányt jegyző Billy Ray és A visszatérőt író Mark L. Smith. (via Geektyrant)