Jó kezekbe került A szökevény remake

Kiderült, ki lesz a rendezője a Harrison Ford és Tommy Lee Jones főszereplésével készült kultikus, 1993-as akciófilm újrájának.

A szökevényt annak idején hét Oscar-díjra jelölték, és ezek közül egyet el is nyert, hiszen az Akadémia Tommy Lee Jonest találta a legjobb mellékszereplőnek. Ő játszotta azt az FBI-ügynököt, aki mindenáron el akarja kapni a jóhírű, szökésben lévő orvost, Dr. Richard Kimble-t (Harrison Ford), akit a felesége meggyilkolása miatt ítéltek halálra – természetesen ártatlanul.

A filmből a Warner Bros. berkeiben készül remake, amelyhez most rendezőt is találtak Albert Hughes, a Hughes testvérek egyik fele személyében. Hughes ikertestvérével, Allennel olyan filmeket dirigált, mint A pokolból vagy az Éli könyve. Albert Hughes azonban egy ideje egyedül rendez: a tavalyi Alfát például már egyedül jegyzi.

A szökevény-újra forgatókönyvét Brian Tucker (Megtört város) írta, a producer Erik Feig (Mr. és Mrs. Smith, Eleven testek, A kém, aki dobott engem) lesz. Érdekesség, hogy Tucker a Hughes testvérek másik felével, Allennel már dolgozott együtt: az említett Megtört várost ugyanis Allen Hughes rendezte.

Nem ez az egyetlen Szökevény remake egyébként, ami készülőfélben van, hiszen várható egy sorozat is, ami az 1993-as film alapján forog. Ennek Boyd Hollbrook (A burok, Narcos, Predator – A ragadozó) és Kiefer Sutherland lesznek a főszereplői (előbbi a címszerepet, utóbbi az üldözőjét játssza), és a jövő áprilisban induló új, mobiltelefonra optimalizált streaming szolgáltatáson, a Quibin fog debütálni.


(via The Hollywood Reporter)