Joaquin Phoenix felpofozta Vanessa Kirbyt a Napóleon forgatásán

„Megbeszéltük, hogy meglepem” - A két színész megegyezett abban, hogy tehetnek váratlan gesztusokat a másik felé.

Furcsa dolog történt Ridley Scott életrajzi filmjének forgatásán, ugyanis Joaquin Phoenix felpofozta színésztársát, Vanessa Kirbyt. Nem bántalmazásról van szó, a két színész már a forgatás előtt megegyezett, hogy bármelyikük megtehet (szinte) bármit, hogy sokkolja egymást. Phoenix alakítja a címbeli francia császárt, Kirby pedig az első feleségét, Joséphine de Beauharnais-t. Phoenix a method acting híve, Kirby pedig hajlamos túlzásokba esni, így energikus párt alkottak a forgatáson.

Forrás: Sony Pictures Entertainment

 

Az ominózus jelenetben Bonaparte Napóleon és felesége a válásról vitatkoznak, ekkor született a megállapodás is, amire Kirby így emlékszik vissza:

„A válásuk eredeti szövegét használtuk, ám amint ez elhangzik, csak annyi történik, hogy korhűen újrajátszod a jelenetet, elmondod a szöveget, és hazamész. De mi meg akartuk lepni egymást.”
Forrás: InterCom

 

Phoenix hozzátette:

„Azt mondta: »Nézd, tedd azt, amit érzel.« Mire én azt feleltem: »Ugyanez a helyzet veled is.« Mire ő azt mondta: »Megpofozhatsz, megragadhatsz, rángathatsz, megcsókolhatsz, bármi lehet.« Szóval megegyeztünk, hogy meglepjük egymást, és megpróbálunk olyan pillanatokat teremteni, amilyenek még nem voltak, mert mindketten el akartuk kerülni a korabeli drámák kliséit.”

Az egészből egy remek partnerség alakult ki: „A legnagyszerűbb dolog, amikor van egy kreatív partnered, és azt mondhatod: »Rendben, minden biztonságos. Veled vagyok, és együtt megyünk el a sötét helyekre«”.

Eposzinak ígérkezik Ridley Scott Napóleon-filmje – Előzetes!

Joaquin Phoenix a Gladiátor után megint egy császárt játszik.

Tovább

 

A Napóleon november 23-tól látható a magyar mozikban.

(via Unilad, NME)