Jodie Foster szerint Martin Scorsese és Robert De Niro is tartott tőle a Taxisofőr forgatásán

Kifejezetten kínosan érezték magukat.

Jodie Foster Jimmy Kimmel műsorában, a Jimmy Kimmel Live!-ban beszélt arról, hogy a kultikus Taxisofőr forgatásán mennyire kínosan érezte magát a rendező, Martin Scorsese és a főszereplő, Robert De Niro. Foster a tini prostituált Irist alakította a filmben, ami kellemtelen pillanatokat is eredményezett.

Forrás: Columbia Pictures

 

„12 éves voltam, és olyan dolgokat kellett mondaniuk nekem, mint például: »Le tudnád húzni a sliccét?«”

- emlékezett vissza Foster, aki arról is beszélt, hogy 3 éves korában kezdett reklámfilmekben szerepelni, és mikor 1975-ben leforgatták a Taxisofőrt, ő már több filmet készített, mint De Niro és Scorsese.

Ez is érdekelhet

Minden, amit tudni érdemes a Taxisofőrről

Jodie Fostert több mint 250 tinilány közül válogatták ki, a barátnőjét pedig egy igazi prostituált alakította.

Tovább

 

A rendező amúgy kifejezetten nehezen kezelte a helyzetet, miként a színésznő elmondta:

„Egy kicsit megijedtek, különösen Scorsese, aki mindig kuncogott, mikor velem beszélt. Végül De Nirónak kellett átvennie a szót.”

Foster természetesen a True Detective negyedik évadáról is beszélt, ami január 15-én indul nálunk az HBO Maxon. A sarkvidéki forgatási helyszínéről azt mondta, hogy őt nem zavarták a többnyire sötét izlandi nappalok és éjszakák, már csak azért sem, mert lehetősége volt látni az északi fényt.

„Volt olyan, hogy egy befagyott tavon forgattunk, és mikor felnéztünk, azt láttuk, hogy az egész égbolt zöld színben pompázik”

– mondta.

(via The Hollywood Reporter)