Jodie Fostert ősz hajjal tették felismerhetetlenné új filmjében

A kétszeres Oscar-díjas színésznő Benedict Cumberbatch és Shailene Woodley oldalán játszik egy izgalmas jogi thrillerben. Nézd meg a The Mauritanian előzetesét!

Az Oscar-díjas magyar származású skót rendező, Kevin Macdonald (Az utolsó skót király, Az ellenségem ellensége, A dolgok állása, Majd újra lesz nyár) alkotása megtörtént eseményeken, azaz Mohamedou Ould Salahi (más változatban Slahi) 2015-ös, Guantanamói napló – Feljegyzések a fogolytáborból című könyvén alapul.

Salahit a 2001. szeptember 11-i támadásokat követően 2002 és 2016 között, azaz 14 éven át tartották fogva és kínozták a guantanamói amerikai fogolytáborban, anélkül, hogy vádat emeltek volna ellene. A mauritániai férfi lett az első olyan guantanamói fogoly, akinek még bebörtönzése alatt megjelent a memoárja.


Az amerikai mozikba 2021. február 19-én érkező The Mauritanian arról szól, hogy Slahi sok évnyi szenvedés és raboskodás után váratlan szövetségesre lel egy Nancy Hollander nevű védőügyvéd személyében (őt játssza őszre festett hajjal Jodie Foster, segédjét pedig az Utódokból, a Csillagainkban a hibából, A beavatott filmekből és a Hatalmas kis hazugságok című sorozatból ismert Shailene Woodley).

A másik oldalon egy katonai ügyészt láthatunk (Benedict Cumberbatch alakításában), aki eleinte mélyen meg van győződve Slahi bűnösségéről, de később egy sokkoló összeesküvés nyomaira bukkan, amelynek messzire vezetnek a szálai. Slahit magát az a Tahar Rahim formálja meg, akit korábban A próféta című francia filmben, A sasban (szintén Macdonald rendezése) és a Mária Magdolnában láthattunk. Habár a most nyilvánosságra hozott előzetes a maga több mint 3 perces hosszával kissé spoileresnek hat, elég meggyőzőnek tűnik.


(via IndieWire)