Jogtalanul használta A Sötét Lovag – Felemelkedés zenéjét Donald Trump

Az elnök, aki azt hiszi, hogy Bruce Wayne egy élő ember, nem kért engedélyt a Warnertől, hogy betegye egy kampányvideójába a film egyik dalát.

Trump A Sötét Lovag – Felemelkedés egyik betétdalát, a Hans Zimmer által szerzett Why Do We Fall?-t használta drámai aláfestésnek egy kétperces anyag, egy bizarr kampányvideó alá, amit a Twitterre rakott ki, és egyébként arról számol be benne, milyen eredményeket ért el 2016-os megválasztása óta.

A Sötét Lovag – Felemelkedés. Forrás: InterCom

 

Az akciót a politikus már a 2020-as választási kampány nyitányának szánta, és ilyesmik vannak benne, mint például: „Először nem vesznek rólad tudomást, aztán kinevetnek, aztán rasszistának neveznek. Donald J. Trump. A te szavazatod. Bizonyítsd be nekik, hogy mind tévednek. Trump: A Nagy Győzelem. 2020.”

A videót azóta törölték a netről, miután a Warner bejelentette, hogy nem adtak engedélyt az alatta hallható dallam felhasználására, és keresik a jogi lehetőségeket az eltávolítására. Ez egyébként nem az első szerzői jogi baki volt, amit Trump elkövetett: legutóbb egy Trónok harca inspirálta mémet használt arra, hogy nukleáris szankcióval fenyegesse Iránt, aminek a sorozat alkotói és színészei persze nem igazán örültek.

Christopher Nolan Batman-filmjével egyébként Trump nem először kerül kapcsolatba, hiszen ott volt A Sötét Lovag – Felemelkedés forgatásán (ugyanis a Trump Towerben vették fel az egyik jelenetet), ahol meginvitálta az irodájába a főszerepet játszó Christian Bale-t, és a színész beszámolója alapján úgy beszélt vele, mintha tényleg Bruce Wayne lenne.

„Szerintem azt gondolta, én vagyok Bruce Wayne, mert Bruce Wayne-nek voltam öltözve.

Szóval úgy beszélt hozzám, mintha én lennék Bruce Wayne, én meg vettem a lapot, és így zajlott le az egész beszélgetés. Meglehetősen szórakoztató volt” – számolt be róla a sztár. Az erről szóló teljes cikkünk ide kattintva olvasható.


(via NME)