John Wick lenyomta a Bosszúállókat

Keanu Reeves bérgyilkosa vetett véget a Bosszúállók: Végjáték hosszú és rekordokat megdöntő regnálásának a mozipénztárakban, de a John Wick 3 önmagában is nagyon jól teljesített.

Eljött hát az idő, hogy valaki letaszítsa a trónról a Bosszúállók: Végjátékot, amely ma már hivatalosan is minden idők legnagyobb bevételét produkáló filmje. Ami nem jelenti azt, hogy a Marvel és a Russo testvérek ne keresnének még több pénzt a filmmel, de a film már most 2.61 milliárd dollárnál tart, vagyis már most nagyjából 170 millió dollárral vert rá a korábbi rekorderre, az Avatarra. Ami azért nem semmi, de a múlt hét nem a szuperhősökről, hanem a bérgyilkosokról szólt, a most debütáló John Wick: 3. felvonás - Parabellum ugyanis végre megtette azt, amire az elmúlt négy hétben egyetlen film sem volt képes, megelőzte a Végjátékot, sőt, a John Wick szérián belül is messze az elvárások felett nyitott.

Keanu Reeves szuperstílusos és szuperhalálos bérgyilkosa, akit minden más bérgyilkos meg akar (bér)gyilkolni, az első hétvégén 57 millió dollárt hozott összesen 3850 teremben Észak-Amerikában, a nemzetközi összesítésben pedig további 92 millió dollárt hozott össze, vagyis összesítésben majdnem 150 milliót. Ez majdnem a kétszerese az előző rész, a John Wick: 2. felvonás (2017) hasonló számainak, és a második rész szintén duplázni tudott az elsőhöz képest, vagyis a John Wick széria elképesztően teljesít, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy nem kifejezetten drága filmekről van szó, még akkor is, ha nagyon látványos produkciók sok helyszínnel. Bár a számok nem hivatalosak, de szakértők szerint a John Wick 3 nagyjából 50 millió dollárból készült – az előző részek ennél is kevesebből - , amit már háromszorosan hozott vissza, és ezzel kihúzhatja a pácból a számos kudarc után komoly nehézségekkel küszködő Lionsgate stúdiót.

Ráadásul a harmadik rész esetében az eddigi 66 ország között, ahol a filmet bemutatták, nem szerepel Németország és Franciaország, pedig az előző részek itt nagyon jól teljesítettek. Persze az új John Wick film készítői biztosra mentek, jobb sztorit írtak az előzőnél, még több akciót pakoltak a sztori mellé és több ázsiai harcművész sztárt is elhívtak, John Dacascos személyében remek főgonoszt találtak, és biztos, ami biztos, most három kutyát is szerepeltettek. Igaz, a kutya önmagában még semmire sem garancia, a hozzánk csak június elején érkező Egy kutya négy útja a vártnál jóval gyengébben indított, az előző film, a két évvel ezelőtti Egy kutya négy élete nyitó számainak csak a felét hozta – a nézőknek már biztos elege volt abból, hogy szegény kutya újra és újra meghal, hogy a gazdáinak jó legyen.