Johnny Depp és Robert Pattinson látványos kosztümös filmben szerepel együtt – itt a trailer is!

A barbárokra várva egy képzeletbeli gyarmatbirodalom határvidéki konfliktusát mutatja be letaglózó erővel.

Robert Pattinson a Tenet és az új Batman mellé behúzott egy harmadik fontosnak ígérkező filmet Waiting for the Barbarians címmel, amiben Johnny Depp és a Kémek hídjáért Oscar-díjjal jutalmazott Mark Rylance mellett fog gyarmati katonatisztet alakítani a végtelen kősivatagban. A film az irodalmi Nobel-díjas dél-afrikai író, John Maxwell Coetzee A barbárokra várva című, Magyarországon többször is (legutóbb tavaly) kiadott, eredetileg 1980-ban megjelent regényének adaptációja. Íme a friss előzetes hozzá:

Coetzee regényében egy meg nem nevezett világbirodalom nyomasztóan nyugodt peremén épp a nyugállományba vonulására készül egy fásult gyarmati hivatalnok, egy letűnt kultúra idilli romjai és a békés, leigázott nomádok között. Egyre többen suttogják azonban, hogy a civilizált világ határán túl az elvadult, barbár törzsek háborúra készülnek. A Birodalom mozgósításba kezd, és a városkában feltűnnek a rettegett Harmadik Iroda rideg emberei, a kínvallatás specialistái. Nem hisznek az ártatlanság vélelmében, csakis a fájdalom erejében, és semmitől nem riadnak vissza a civilizáció védelmében. De kik is valójában a barbárok? Ki látta őket a saját szemével, ki hallotta őket a saját fülével? És ki tudja biztosra, mik a szándékaik?

Coetzee disztópikus hangulatú regénye felkavaró történet az örök zsarnokságról, és a civilizáció máza alatti, vadállati brutalitásról. Tértől és időtől függetlenül érvényes képet fest a hatalom működéséről – nem nehéz azonban felismerni benne a francia idegenlégiót, no és persze a britek egykori távol-keleti gyarmatait, ahol a Kínával határos Indiában, Pakisztánban és Burmában alighanem valóban voltak ehhez hasonló fegyveres konfliktusok az egyenruhás angol katonák és a helyi lakosság között.

Mark Rylance a főszereplő gyarmati elöljárót alakítja a filmben, Pattinson egy Mandel nevű, fiatal katonatiszt uniformisába bújik. Depp pedig szokás szerint egy szúrós szemű, karizmatikus gonosz, csupa régi, ódivatú ruhában – csak ezúttal nem Grindelwaldnak hívják, hanem ő a Birodalom által a végekre kirendelt, kegyetlen Joll ezredes. A Waiting for the Barbarians augusztus 7-től lesz látható, a mozik helyett a streaming platformokon. (via Uproxx)

Forrás: Iervolino Entertainment / Ithaca Pictures