Johnny Depp filmje nyitja az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált

A francia Maïwenn által rendezett kosztümös filmben, a Jeanne du Barryban a sztár XV. Lajost formálja meg.

Az idei, 76. Cannes-i Filmfesztivált május 16. és 27. között tartják, így Depp filmjének május 16-án lesz a világpremierje a Palais des Festivals et des Congrès nevű helyszínen. A döntés sokakat megdöbbentett, hiszen nincs egy éve, hogy véget ért a sztár és volt felesége, Amber Heard botrányokkal tarkított pere (amit egyébként ezúttal a színész nyert meg).

Ahogy arról korábban már írtunk, a filmben Johnny Depp XV. Lajos francia királyt játssza, a rendező, Maïwenn által megformált Jeanne du Barry oldalán. Az alkotásban szerepel még Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory és India Hair, és a cannes-i premierrel párhuzamosan a francia mozik is bemutatják.

Forrás: ADS Service


Ami azonban fontosabb információ, hogy (ahogy arról szintén írtunk már) valamikor 2023 folyamán a Jeanne du Barry a magyar mozikban is látható lesz, az ADS Service forgalmazásában. A film egy Jeanne Vaubernier nevű fiatal munkásosztálybeli nő sorsát követi, aki ki van éhezve a kultúrára és az élvezetekre, ezért az intelligenciáját és a szépségét használva olyan magasra jut a társadalmi ranglétrán, hogy ő lesz XV. Lajos szeretője.

A király – aki nincs tisztában a nő pontos hátterével – annyira beleszeret Jeanne-ba, hogy beköltözteti a versailles-i palotába, ami hatalmas felháborodást kelt az udvarban. Depp szerepeltetése mellett a Jeanne du Barry egyébként azért is szálka sokak szemében, mert a posztprodukciós munkálatokba a közel-keleti diktatúra, Szaúd-Arábia is beszállt. Így ez lesz a fesztivál történelme során az első alkalom, hogy egy részben Szaúd-Arábia által gyártott film nyitja Cannes-t. Ezzel együtt sokan ettől a műtől várják Johnny Depp rehabilitálását.


(via The Hollywood Reporter)