Johnny Depp őrült maszk nélkül is felismerhetetlen

Egy életrajzi filmben játszik, szóval ezúttal nem olyan, mint az Alice Csodaországban Kalaposaként vagy A magányos lovas Tontójaként – mégsem ismerünk rá.

A gyártó a kedden kezdődő Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválra is elviszi a Minamata című filmet, hogy nemzetközi forgalmazót találjon neki, és több országba is eladja. Ennek apropóján egy exkluzív fotót is megmutattak az alkotásból, amelynek Johnny Depp játssza a főszerepét.

A színész a neves háborús fotóst, W. Eugene Smith-t alakítja, akit a II. világháború után már elfelejtettek, a Life magazin szerkesztője azonban meggyőzi, hogy utazzon vissza Japánba, és tárjon fel egy súlyos, sötét botrányt.

A tengerparti városkában, Minamatában ugyanis egy gyár káros anyagokkal szennyezi a vizet, így a helyi lakosok higanymérgezést kaptak. Az igaz történeten alapuló filmet Andrew Levitas (Altatódal) rendezte, és Deppen kívül Bill Nighy is szerepel benne: ő a Life magazin már említett szerkesztője, egyúttal a főhős régi barátja.

A Minamata amerikai gyártásban készült, de számos japán színész is játszik benne, köztük például Minami, akit korábban a Battle Royale-ban és a Látomásban láthattunk. A filmet hivatalosan jövőre mutatják be a mozik – hogy nálunk látható lesz-e, még nem dőlt el, hiszen (ahogy az fentebb már szerepelt) még csak most keresnek helyi forgalmazókat.


(via The Hollywood Reporter)