Johnny Depp újabb botrányba keveredett

Mindössze egy hónappal a premier előtt vették ki új filmjét a megjelenések közül.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a kilencvenes években történt rappergyilkosságokról szóló City of Liest szeptember 7-én mutatták volna be az amerikai mozik. A film a Notorious B.I.G. és Tupac Shakur elleni leszámolás felderítéséről szól: a két népszerű zenésszel egészen hasonló módon, utcai leszámolás keretében még 1996 szeptemberében (Tupac), illetve 1997 márciusában (B.I.G.) végeztek.

Az áldozatok a kilencvenes évek közepén belekeveredtek a keleti és nyugati part között dúló rapperviszályba, és ennek következtében egy-egy elszáguldó járműből több golyót is kilőttek rájuk: Tupacot Las Vegasban, Notorious B.I.G.-t Los Angelesben lőtték le, miután autójával épp egy díjátadóról távozott. Mindössze 25 éves volt.

Johnny Depp. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A Randall Sullivan LAbyrinth: A Detective Investigates the Murders of Tupac Shakur and Notorious B.I.G., the Implication of Death Row Records’ Suge Knight, and the Origins of the Los Angeles Police Scandal című tényregényén alapuló City of Liesban Depp játssza azt az elszánt detektívet, aki a Notorious B.I.G. elleni gyilkosság ügyében zajló nyomozás egyik vezető nyomozója volt, és hosszú éveket töltött azzal, hogy megoldja pályája legfontosabb ügyét, de az akta még két évtizeddel a történtek után is meg van nyitva. Egy újságíró pedig (Forest Whitaker) ki akarja deríteni, hogy miért. Ők ketten összeállnak, és egy sötét összeesküvés nyomait fedezik fel, amely a Los Angeles-i Rendőrség köreibe vezet, sőt az egész várost érinti.

A filmet forgalmazó Global Road Entertainment azonban most bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem mutatják be az amerikai mozikban a filmet szeptember 7-én. Magyarázatot vagy új premierdátumot nem adtak meg a közleményben. A dolognak azonban vélhetően köze van ahhoz a botrányhoz, hogy a stáb egyik tagja, Greg „Rocky” Brooks helyszínfelelős nemrégiben bántalmazás miatt beperelte Johnny Deppet, aki az áldozat állítása szerint verbális agressziót követően kétszer is megütötte.

Johnny Depp és Amber Heard. Forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images

 

A keresetben Brooks megemlíti a film rendezőjét és producereit is, mivel miután nem sikerült rávenniük, hogy álljon el a pertől, kirúgták a produkcióból. Szóval nem kizárt, hogy a forgalmazó azt próbálja meg kivárni a premierrel, hogy elüljön egy kicsit ez a botrány. Depp személye körül mostanában eléggé forr a levegő: a verekedős ügy előtt korábbi menedzserével került anyagi vitába, tavaly januárban pedig elvált feleségétől, Amber Heard színésznőtől, aki családon belüli erőszakkal vádolta.


(via The Guardian)