Jön A Karib-tenger kalózai női verziója Margot Robbie-val

Az alkotás független lesz a Johnny Depp részvétele nélkül egy ideje már készülő hatodik Karib-tenger mozitól, és nem is reboot lesz.

A Karib-tenger kalózai hatodik részéről akkor írtunk legutóbb, amikor 2019 februárjában kiderült, hogy a forgatókönyvírók, Rhett Reese és Paul Wernick (Zombieland, Deadpool) otthagyták a produkciót, így a projekt megfeneklett. Azóta ugyan a Johnny Depp-mentes műnek lettek új forgatókönyvírói (a több Karib-tenger filmet is jegyző Ted Elliott és a Csernobil ötletgazdájaként ismert Craig Mazin személyében), de ennél tovább nem haladtak a dolgok.

Így könnyen lehet, hogy A Karib-tenger kalózai 6-ot beelőzi a franchise egy másik darabja, ami a már bejelentett reboottól független lesz, de az alkotók nem is spin-offot vagy egy újabb rebootot akarnak készíteni, hanem egy vadonatúj mozit, szintén a Disneyland mutatványának (ezen alapulnak eredetileg a kalózos művek) védjegyével ellátva.

Margot Robbie a Tarzan legendájában. Forrás: InterCom

 

A két párhuzamos Karib-tenger mozi között az összeköttetést (az azonos címen kívül) egyedül Jerry Bruckheimer személye jelenti, mindkettőnek ő lesz ugyanis a producere. A Margot Robbie főszereplésével tervezett női verziónak egyébként az a Christina Hodson lesz a forgatókönyvírója, aki már a Ragadozó madarak című Harley Quinn-filmen is együtt dolgozott Robbie-vel. Az új alkotás sztorijáról ugyanakkor még semmit sem tudni.

Hodson korábban már sikeresen lehelt új életet a haldokló Transformers franchise-ba az Űrdongóval, de ő a forgatókönyvírója a közelgő The Flash-nek (amiben Michael Keaton visszatér Batmanként), illetve a Batgirlnek is. Margot Robbie-val A Karib-tenger kalózain kívül olyan franchise-okat próbálnak még feldobni a jövőben, mint a Mattel játékbabáján alapuló Barbie vagy a The Suicide Squad.


(via NME)