Michael Keaton visszatér mint Batman?

A pletykák szerint időutazás lesz Flash saját mozifilmjében, ekkor fog találkozni a villámlábú hős az 1989-es Denevéremberrel.

A Batman-szerkós Michael Keatonnak minden kétséget kizárólag oroszlánrésze van abban, hogy manapság szinte egymásnak adják a kilincset a vásznon a szuperhősök – már amikor épp nyitva vannak a mozik. A Tim Burton rendezésében és Keaton főszereplésével elkészített, 1989-es Batman, valamint a folytatása, az 1992-es Batman visszatér ugyanis máig közkedvelt, kultikus képregényadaptációnak számítanak a rajongók körében. Így lehetett ezzel a Warner stúdió is, hiszen Keaton után ugyan ráadták a denevérjelmezt Val Kilmerre, George Clooney-ra, Christian Bale-re Ben Affleckre és legutóbb Robert Pattinsonra is, ám most mégis visszatérnek a gyökerekhez.

Állítólag Flash saját mozifilmjében ismét Michael Keaton lesz Bruce Wayne, azaz Batman!

Hogy ezt pontosan mit is jelent, azt egyelőre nem tudni. Produkcióközeli források és más jól értesült emberek úgy tudják, a Warner a 2011-ben kiadott Flashpoint című képregény alaptörténetéhez nyúlna vissza az új filmben, vagyis hogy a villámlábú hős visszautazik az időben (esetleg átugrik egy párhuzamos dimenzióba?), hogy megmentse az édesanyja életét, és valószínűleg ekkor találkozik a Michael Keaton-arcú Bruce Wayne-nel.

A dolog pikantériája azonban az, hogy a régi Batman-sikerek óta eltelt időben a 68 éves Keaton már elszegődött a DC legnagyobb riválisához, és Marvel-hős lett! Helyesebben Marvel-szupergonosz: ő alakította ugyanis Pókember egyik legismertebb képregénybeli ellenfelét, a Keselyűt a 2017-es Pókember: Hazatérésben. Ebben a filmben a Keselyű már nem egy zöld maskarában repkedő, ronda vénember volt, mint a régi füzetekben, hanem egy veszedelmesen őrült zseni, aki összelomizta a Bosszúállók fél várost szétverő ellenfeleiből a kieső fémalkatrészeket, hogy azokból mindenféle szuperkütyüt (például szárnyakat) eszkábáljon magának. (via The Independent)