Jön a Szemtől szemben 2? Már az egyik főszereplő is megvan

A rendező állítólag már tárgyal a filmváltozatról a Warnerrel. Adam Driver lenne az egyik főszereplő.

Az 1995-ös Szemtől szemben tagadhatatlanul kultfilm – mi sem bizonyítja ezt fényesebben, mint hogy itt a PORT.hu hasábjain beválogattuk korábban az 5 remek remake, a 10 legkeményebb filmes tűzharc és a 10 legjobb rablás címen futó összeállításokba is. Michael Mann, a film forgatókönyvírója és rendezője tavaly ráadásul egy folytatást is kanyarított a híres-neves rabló-pandúr történethez, no persze nem film, hanem „csak” bestseller regény formájában, Heat 2 címmel.

 

Forrás: Media Markt / Amazon.com

 

Mann már korábban is reménykedett benne, hogy a könyvéből film készülhet, és most úgy tűnik, hogy mozgásba lendült Hollywood gépezete... A Deadline értesülései szerint ugyanis az eredeti film gyártója, a Warner Bros. stúdió már javában tárgyalásokat folytat a Szemtől szemben 2-ről, amelyben ráadásul maga Michael Mann is visszatérne (bár az egyelőre nem világos, hogy a rendezést is ő fogja-e bevállalni, vagy csak producer lesz).

Rengeteg pletyka keringett már korábban is arról, hogy Hollywood mai feltörekvő sztárjai közül ki kit játszhatna el a régi szereplőgárdából, de jelenleg hivatalosan csak egyvalami betonbiztos: Adam Driver neve, aki épp Michael Mann új filmjében, a Ferrariban alakítja Enzo Ferrarit, a nevezetes sportautók atyját. Ha minden igaz, Driver a fiatal Neil McCauley-t fogja eljátszani, aki az eredeti filmben Robert De Niro karaktere volt.

 

Forrás: InterCom

 

De vajon teljesül a Los Angeles-i rendőrség nyomozóját, Vincent Hannát alakító Al Pacino régi kívánsága, és tényleg Timothée Chalamet játssza majd el a fiatalabb kiadását? Nem tudni. Rengeteg pletyka és számos rajongói találgatás kering arról, hogy maga Pacino is visszatérne, és állítólag azzal a de-aging CGI-technológiával fogják évtizedekkel megfiatalítani, amit Martin Scorsese használt a saját Al Pacino–Robert De Niro-filmjében, Az írben (bár akkor a dolog a nézők szerint nem sült el túl jól).

Ami viszont biztos: a Heat 2 regény tavaly nyár óta remek kritikákat kapott és jó eladásokat is produkált. A Michael Mann és Meg Gardiner által írt könyv egyszerre folytatása és előzménye az eredeti filmnek: a történet Neil McCauley halála után kezdődik el, majd ide-oda ugrál az időben, a főszereplők fiatalkorát is bemutatva.

(via IndieWire & Uproxx)