Jön az Amy Winehouse-film

Az örökösök már zöld utat adtak a projektnek. A rendező A szürke ötven árnyalatát is jegyző Sam Taylor-Johnson lesz.

Már 2018-ban is szó volt róla, hogy életrajzi film készülhet minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Amy Winehouse életéről, de abból a projektből végül nem lett semmi. Most viszont a Studiocanal gyártásában talán tényleg leforog egy játékfilm.

A tragikus sorsú brit énekesnőről már készült egy emlékezetes dokumentumfilm, Asif Kapadia alkotása (Amy - Az Amy Winehouse-sztori), még az Oscart is elnyerte, a néhai sztár apja és hagyatékának kezelője, Mitch Winehouse azonban nem volt vele elégedett, „szörnyűnek” nevezte, többek közt azért, mert szerinte előnytelen színben tüntette fel őt. Tavaly, az énekesnő halálának 10 éves évfordulóján a BBC is elkészítette a saját verzióját Reclaiming Amy címmel.

Az örökösök ezúttal biztosra mentek, és tanácsadóként maguk is részt vesznek a projektben. Rendezőnek azt a Sam Taylor-Johnsont (A szürke ötven árnyalata) választották, aki annak idején baráti kapcsolatot ápolt az énekesnővel. A korábbi verzióban Noomi Rapace játszhatta volna a címszereplőt, az új Amy viszont még nincs meg. Amikor 2018-ban Mitch Winehouse arról beszélt, hogy ki játszhatná az énekesnőt, azt mondta, hogy ő egy ismeretlen, fiatal, angol, cockney akcentusú színésznőre tippelne, aki egy kicsit hasonlít Amyre, és most sem elképzelhetetlen ez a verzió.

A castingfolyamat egyelőre még nem is kezdődött el, csak az a biztos, hogy a szkriptet Matt Greenhalgh jegyzi, a cím pedig valószínűleg ugyanaz lesz, mint a sztár második albumáé, azaz Back to Black.

Via: Guardian / THR