Jön az új Kampókéz!

A forgatókönyvíró-producer nem más, mint a Tűnj el! révén ismert Jordan Peele, és már megvan a főszereplő is.

Az 1992-es horrorklasszikus friss verziója az MGM berkeiben készül, a rendező pedig a nálunk kevésbé ismert Nia DaCosta (Little Woods). Most pedig az is kiderült, hogy a rémség, akinek nem tanácsos ötször egymás után kimondani a nevét, Yahya Abdul-Mateen II lesz, akit korábban a Baywatch filmváltozatában, A legnagyobb showmanben, A szolgálólány meséjében és az Aquamanben láthattunk, de benne lesz Jordan Peele közelgő új rendezésében, a Mi című thrillerben is.

Yahya Abdul-Mateen II. Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

Habár az új Kampókéz címe kissé félrevezetően ugyanaz, mint az eredeti filmé, a stúdió ragaszkodik hozzá, hogy nem remake-ről, hanem az eredeti mű szellemében készülő folytatásról van szó, amelyben visszatérnek a korábbi szörnyűségek helyszínére, a mára dzsentrifikálódott chicagói környékre.

Az eredeti Kampókéz. Forrás: InterCom

 

A sztoriról ennél több egyelőre nem derült ki. Az eredeti Kampókéz egyébként arról szólt, hogy egy végzős egyetemista fel akarja deríteni a környéken emlegetett rém legendáját, hogy felhasználhassa a városi legendákról készülő szakdolgozatában – eközben azonban a címszereplő szörnyfigura őt magát kezdi el fenyegetni. Az új Kampókéz várhatóan 2020. június 12-én kerül az amerikai mozikba, a forgatás pedig idén tavasszal kezdődik.


(via Variety)