Josh Brolin Quasimodo szeretne lenni!

Gyors egymásutánban volt Thanos és Kábel, a Marvel képregény feldolgozások két rosszfiúja, most azonban másfajta feldolgozásra vágyik a színész. Irodalmira, Victor Hugo után.

Ami azt illeti, az ötlet nem új, Josh Brolin már hét éve, 2011-ben rukkolt elő az ötlettel, hogy megfilmesíti Victor Hugo 1831-es klasszikus romantikus, jócskán gótikus beütésű regényét, a Notre Dame-i toronyőrt, ahol persze ő lenne a címszerelő, Quasimodo. És a stúdióknak tetszett az elképzelés, hátba veregették, hogy te Josh, ez milyen nagy ötlet már, és tökre jól állna neked a púp! Rögtön le is beszélték a dolgot Tim Burtonnel, aki elsőre igent mondott, aztán elfogyott a lendület, és miután két év után sem történt semmi, Burton jelezte, hogy akkor ő lép és csinál valami hasznosat. Brolin nem kenődött el, hanem rábeszélte az Oscar-díjas kínai Zhang Yimout (Tigris és sárkány) a rendezésre, aki ugyan igent mondott, a pénzt biztosító Warner Brosnak azonban nem kellett Yimou, és a projekt ezzel hivatalosan is szétesni látszott.

Aztán jöttek a nagy szuperhős filmek a maguk iszonyatos költségvetésével és rettenetes profitjukkal, Brolin pedig egyszerre két szereppel, Deadpool 2 Kábelével és a Bosszúállók: Végtelen háború Thanosával is befutott. Ennek köszönhetően kapásból teljesen más alkupozícióba került, és újra napirenden van a Quasimodo film, Brolin szerelemgyereke – bár ezt furcsa így leírni.

Most már egy sokkal nagyobb produkció lebeg a szemünk előtt, és ez nagyon tetszik nekem. Miért is gondolkodnék valamiféle gerilla filmkészítésben, minimális költségvetésben? Leforgatva a Deadpoolt és a Bosszúállókat, az járt a fejemben, miért is ne élnénk mindazokkal az előnyökkel, amiket ma a technológia nyújthat? Amikor tényleg a legfejlettebb eszközökkel dolgozhatunk, miért ne mutassuk meg, amint Quasimodo felmászik a Notre Dame tornyára?”

– nyilatkozta a színész.

Természetesen nem ez lenne az első filmes feldolgozás, eddig összesen 18 alkalommal nyúltak a regényhez, és ebben már egy Disney animációs film is benne van. És Brolint, aki Jonah Hexben már kipróbálhatta, milyen torz arccal játszani, feltehetőleg nem csak a csúcsszuper technológia vonzza, hanem az a tény is, hogy olyan színészóriások nyomdokaiba léphet a púpos, félszemű toronyőr szerepében, mint Charles Laughton, Anthony Quinn vagy Sir Anthony Hopkins, és Esmerelda helyére is találhat egy olyan színésznőt, mint Maureen O'Hara, Gina Lollobrigida vagy Salma Hayek. Ehhez viszont nem kell olyan elképesztő technológia…