Kerekes Vica bűbájos cukrászlánya még nem tudja, mibe vágta a fejszéjét

Nézd meg a Hab című romantikus vígjáték előzetesét Robert Redforddal és Barbra Streisanddal!

Lakos Nóra romkomjának persze nem Redford és Streisand a főszereplői – ők csupán a Kerekes Vica karaktere, Dóra által megalkotott különleges sütemények fantázianevét kölcsönzik. Az élet azonban még egy cukrász számára sem fenékig tejfel: a lánynak sürgősen pénzre van szüksége, különben cukrászdája csődbe megy.

Ekkor kerül képbe a vállalkozó szellemű agglegény (Mátray László), aki Dóra vőlegényének hazudja magát, hogy bekerülhessenek abba a versenybe, ami egy olyan hitelért folyik, amit kizárólag családosok vehetnek igénybe. Az említett színészeken kívül a szeptember 10-én érkező Habban szerepel még többek közt Kovács Lehel, Elek Ferenc, Bozó Andrea, Pálfi Kata, Láng Annamária és Szikszai Rémusz is.

„A Hab egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával. Olyan különleges, meseszerű látványvilágot terveztünk, ami miatt érdemes moziban, nagyvásznon megnézni.

A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is”

– mondta Lakos Nóra, a film rendezője.

A Hab lesz a Tóth János című sorozat, számos rövidfilm (Edina, Egy napra visszamennék, Nagyanyám köldöke, Otthon, Külön matek) és a zseniálisan vicces Magyar bajusz című dokumentumfilm rendezőjeként ismert Lakos nagyjátékfilmes bemutatkozása. A magyar gyerek- és ifjúsági film felélesztésének elkötelezett híveként ő alapította egyébként az első nemzetközi gyerekfilmfesztivált Cinemira néven, valamint a Gyerekfilm Akadémiát, ahol 8–18 éveseknek tart filmes workshopokat.


(via InterCom)