Kerekes Vica újabb romkomban

A Couch Surf, az Anyám és más futóbolondok a családból és az Egynyári kaland sztárja Lakos Nóra bemutatkozó nagyjátékfilmjében fog szerepelni.

A Hab munkacímű romantikus komédia forgatása június végén kezdődik, a film pedig a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba. A 286 millió forintos Filmalap-támogatással készülő vígjátékban Kerekes Vica egy reménytelenül szerelmes cukrászlányt alakít, aki mindent megtesz, hogy megmentse cukrászdáját, és visszaszerezze élete szerelmét. Az alkotók elegáns, játékos és humoros mesét ígérnek az elköteleződéstől rettegő mai harmincas „felnőttgyerekek” párkapcsolatairól, a reménytelen szerelmek elengedéséről és a valós kapcsolatok nehézségeiről.

Kerekes Vica. Forrás: Petra Kalckova

 

A főszerepekben Kerekes mellett Mátray László (Kojot) és Gyarmati Erik gyerekszínész lesz látható, rajtuk kívül Elek Ferenc, Pálfi Kata, Kovács Lehel, Láng Annamária, Zsigmond Emőke és Bányai Miklós játszik még a Habban, de fontos szerepet kap Bozó Andrea, Szikszai Rémusz, Katona László és Mácsai Pál is.

Lakos Nóra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult adásrendező, majd filmrendező szakon, rövidfilmjei (Edina, Egy napra visszamennék, Nagyanyám köldöke, Otthon, Külön matek) és kiváló dokumentumfilmje (Magyar bajusz) számos nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat. Lakos rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot is (Tóth János) jegyez. A magyar gyerek- és ifjúsági film felélesztésének elkötelezett híveként ő alapította ezenkívül az első nemzetközi gyerekfilmfesztivált Cinemira néven, valamint a Gyerekfilm Akadémiát, ahol 8–18 éveseknek tart filmes workshopokat.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)