Készül a Madarak a dobozban folytatása!

Igaz, egyelőre csak regény formájában, de arra mérget vehetünk, hogy a Netflix le fog csapni a megfilmesítés jogaira, és Sandra Bullock is szívesen tér vissza egy kis szembekötősdire!

A tavaly decemberben bemutatott Madarak a dobozban lett a Netflix egyik legsikeresebb filmje, négy hét alatt 80 millió háztartásban nézték meg, a kritikusok imádták és a történet, amelyben idegen lények támadnak az emberiségre, hogy öngyilkosságba hajszoljanak mindenkit, még egy őrült szembekötős kihívást is szült. Merthogy addig mindenki biztonságban van, amíg nem látja a legszörnyűbb félelmeinket valóra váltó idegeneket, ezért Sandra Bullock és két gyereke bekötött szemmel indul a hosszú útra – amely ezek szerint nem ért véget. Merthogy a film alapjául szolgáló azonos című regény most folytatást kap, jelentette be a könyv szerzője, Josh Malerman.

Bár a Malorie címre keresztelt regény csak október 1-jén jelenik meg az Egyesült államokban, az írója sok részletet árult el a történetéről. Ami 8 évvel a filmbeli események után folytatódik, és ahogy arra a cím is utal, elsősorban a főhősnővel foglalkozik majd - ez ugyanis Bullock karakterének a neve – és ott veszi fel a fonalat, ahol búcsúztunk a kis családtól. Csakhogy a második részben mindenki meglepetésére a gyerekek nem kapnak szerepet, legalábbis említésre méltót. „Milliószor teszik fel nekem a kérdést, mert szeretnék tudni, mi történik a fiúval és a lánnyal, de akármilyen fontosak is voltak ők korábban, ez egyszerűen nem az ő történetük. A Madarak a dobozban univerzuma Malorie körül forog, és szerettem volna én is többet megtudni róla. Jobban meg akartam ismerni.” – nyilatkozta Malerman, aki azt is elárulta, hogy végre a szörnyekről is több derül majd ki - és hát nem ez a lényeg?