Személy

Busta Rhymes

színész, zene, előadó
Született: 1972. május 20. (51 éves) (Amerikai Egyesült Államok, East Flatbush, New York)

Long Islanden és Brooklyban nevelkedett, ahonnan az egyik legnagyobb előadóvá nőtte ki magát a rap zene terén. Kezdetben a Leaders of the New School nevű legendás hip-hop formáció tagjaként csiszolgatta stílusát. A 90-es évek elején az együttes mindkét albuma aranylemez lett. Azóta Rhymes már három Grammy-jelölt, többszörös platina szólólemezzel is előrukkolt: The Comming (1996), When Disaster Strikes (1997) és E.L.E. -The Final World Front (1998).


Első színészi próbálkozásai olyan filmekhez kapcsolódnak, mint a Who's the Man, a Strapped és John Singleton Megoldatlan egyenletek c. alkotása. A Fecsegő tipegők - Rugratshez a hangját adta, ezen kívül tévéfilmekben is többször szerepelt már. Rhymes impresszárióként is munkálkodik saját zenei kiadója, a Flipmode Entertainment égisze alatt. Legújabb vállalkozásában a Bushi Sport üzletláncban minden ruhamodellt maga Busta és régi társa Rasheed Booth tervezett.

Hozzászólások

blackman 2008 szept. 01. - 12:01:32
Egy újabb nagyon tehetséges zenészt találtam! Mind a zenélésben,mind a színészetben megállja a helyét! (bár én inkább hallgatom a zenéit) http://en.wikipedia.org/wiki/Busta_Rhymes http://www.imdb.com/name/nm0005354/ Touch it: http://www.youtube.com/watch?v=WmRoCEriBz0&feature=related Új szám a Linkin Parkkal, ami szerinte nagyon jó lett!We made it: http://www.youtube.com/watch?v=unjx8yE_Dho