Két szomorú, de szívmelengető forgatási érdekesség is kiderült a Bosszúállók: Végjátékról

Mindkettő spoileres, úgyhogy csak az olvassa el ezt a cikket, aki már látta a filmet!

Két szomorú, de szívmelengető forgatási érdekesség is napvilágot látott a napokban a Bosszúállók: Végjáték című Marvel-blockbusterről, ami már 2,19 milliárd dollárnyi rekordbevételnél jár!

Viszont mindkét infó spoileres, úgyhogy csak az olvassa tovább ezt a cikket, aki már látta a filmet!!!

Az első érdekesség egy werkfotó, ami a tavaly novemberben, 95 évesen elhunyt Stan Lee utolsó Marvel-filmes cameóját örökítette meg. A Marvel képregények atyja a Végjátékban egy '70-es évekbeli hippit alakított, aki a furgonjával száguldozva kiabálta oda egy katonai támaszpont őreinek, hogy „Szeretkezz, ne háborúzz!”. Ez volt egyébként az a kísérleti telep, ahol Tony Stark apja és Hank Pym (azaz a megfiatalított Michael Douglas) többek között olyan tudományos kísérleteken dolgoztak, mint például a nagyító-kicsinyítő eljárás. A hippifurgonos jelenetére készülő Stan Lee a két rendezővel, Anthony Russóval és Joe Russóval, valamint más stábtagokkal pózolt az alábbi fotón:

A másik érdekesség egy kivágott jelenet, ami csak még jobban megbolondította volna az amúgy sem egyszerű időutazásos sztorit. Ugye emlékszünk még, mit látott Thanos, miután a Bosszúállók: Végtelen háború végén csettintett egyet, és kiirtotta a fél univerzumot? Egy különös, éteri helyre került, ahol először a kis Gamorával beszélgetett, majd eltávozott a világ végi tanyájára, miközben a Bosszúállók Wakandában siratták a társaikat. Egy hasonló jelenet jött volna a Végjátékban is, miután Vasember csettint egyet az Végtelen Kesztyűvel, aztán összeroppan a kövek iszonyú erejétől: Tony Stark is egy éteri helyen találkozott volna a lányával, Morgannel, aki már nem kislány, hanem felnőtt, és megnyugtatja, hogy nincs semmi baj. A jelenetet le is forgatták még októberben Katherine Langforddal, ám a Russo testvérek végül nem rakták be a filmbe. Döntésüket így indokolták egy podcastben:

Eredetileg az volt a szándékunk, hogy találkozik a jövőbeli lányával, hiszen ezekben a filmekben jelen van a mágia. A jövőbeli lánya megbocsátott neki, békét adott neki. Jó ötletnek tűnt, ami meghatotta volna a nézőket. Csakhogy túl sok ilyen ötletünk volt már egy amúgy is túl bonyolult filmben, és ez a jelenet a tesztvetítésen nem váltott ki semmi reakciót a nézőkből, mert nem jöttek rá, hogy ő Tony lánya, csak már felnőtt verzióban. Nem rezonáltak rá, nem váltott ki belőlük érzelmeket, ezért úgy döntöttünk, hogy az egészet kivágjuk.

(via Uproxx)