Kétszer is eljátszhatja a hírhedt pszichopatát

A foglalkoztatott karakterszínész először Tarantino új filmjében, majd egy nem kevésbé izgalmas sorozatban bújik Charles Manson bőrébe.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Quentin Tarantino jelenleg forgó új filmjében, a Once Upon a Time in Hollywoodban (Volt egyszer egy Hollywood) kulcsfontosságú szerep jut Mansonnak, mivel a mű hátterét a pszichopata bűnöző által kitervelt, követői által végrehajtott gyilkosság, azaz Sharon Tate színésznő (Roman Polanski nyolc és fél hónapos terhes felesége) és baráti köre lemészárlása adja.

Forrás: Paul Archuleta / FilmMagic / Getty Images

 

Mansont a QT-filmben Damon Herriman, egy ausztrál sorozatszínész játssza (a magyar nézők többek közt a Szentek kórházából, A törvény emberéből, a Battle Creekből, a Kegyetlen táncból vagy A tó tükréből ismerhetik), aki valóban nagyon hasonlít a néhai gonosztevőre (a hasonlóság főleg ezen a képen feltűnő).

Most kiderült, hogy Herriman szinte közvetlenül a Once Upon a Time in Hollywood után még egy produkcióban eljátssza Charles Mansont. A tavaly indult, David Fincher nevével fémjelzett Mindhunter nagyon jó kritikákat kapott. A hetvenes években játszódó, a profilozás hajnaláról szóló szériában két FBI ügynök pszichopata sorozatgyilkosokat látogat a börtönben, hogy pszichológiai mélyinterjúkat készítsenek velük.

A Mindhunternek októberben érkezik a második évada, és a hírek szerint ez már a nyolcvanas években játszódik, és a soron következő pszichopata bűnöző, akivel főhőseink felveszik a kapcsolatot, a bebörtönzött Charles Manson lesz – Herriman alakításában. A két Manson-projekt után Damon Herriman egy Judy and Punch című ausztrál filmdrámában fog szerepelni Mia Wasikowskával – arról még nem érkezett hír, hogy ezt követően esetleg harmadszor is eljátssza-e Charles Manson szerepét...


(via Uproxx)