Kevin Smith megható monológgal jelentette be: elstartolt a Jay és Néma Bob 2 forgatása!

Tavaly majdnem meghalt infarktusban, így most nagyon örül, hogy újra Jason Mewes-szal és Jason Lee-vel dolgozhat.

Kevin Smith szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy szívinfarktus miatt kórházba került, hosszú Instagram-posztban számolt be arról, hogy tényleg elkezdte forgatni az évek óta ígérgetett Jay és Néma Bob 2-t. Az első munkanapjáról egy szelfivel jelentkezett be két régi cimborája, Jason Mewes és Jason Lee társaságában, akik Jay-t és Brodie-t alakították a korábbi filmjeiben. Sok rajongónak feltűnt, hogy a rendező nagyon karikás szemű és szomorú a fotóin – de ez csak azért tűnik így, mert a betegsége óta látványosan lefogyott.

Jason Mewes, Kevin Smith  és Jason Lee (fotó: Kevin Smith / Instagram)

 

Íme Kevin Smith szívszorító Instagram-bejegyzése:

Egy évvel ezelőtt majdnem meghaltam. Most viszont élek, épp az első munkanapomat töltöm a Jay és Néma Bob Reboot forgatásán Jason Mewes és Jason Lee társaságában. A Saban Filmsnek, a Universalnak, Jordan Monsatónak és a Destro Filmsnek hála, elkészülhet a film, de köszönet Jennifer Schwalbach-nak és Harley Quinn Smith-nek is, amiért ismét elviselik a hülye poénjaimat és a szarságaimat. És köszönet Jason Mewesnek is, mert te éveken át mellettem álltál, miközben a legnehezebb dolgokkal kellett szembenéznem a filmezésben és az életben egyaránt, úgyhogy most pofa be, köszönöm neked is! Nem hiszem, hogy létezhetne jobb hely az újrakezdéshez annál, mint hogy visszatértünk forgatni a régi plázába Jay-jel és Brodie-val. Tegnap este órákon át bandáztunk együtt hármasban, és rá kellett döbbennünk, hogy bizony már naaagyon régóta, a '90-es évek közepe óta ismerjük egymást. És most itt vagyunk, 24 évvel később, összesen 6 gyerekkel, mégis, Jay, Lee és én úgy buliztunk, röhögcséltünk és sztorizgattunk, mintha még mindig 1995-öt írnánk! Közben az Oscar-közvetítés ment a háttérben, és nem gondoltam volna, de nagy kő esett le a szívemről, amikor lement az In Memoriam-montázs, és én nem voltam benne. Szóval szándékosan kezdtük azzal a reboot forgatását, hogy megünnepeltük: Néma Bob nem némult el örökre 365 nappal ezelőtt. Most viszont, hogy ismét ennyi vidám órát tölthetek együtt a barátaimmal, miközben készül a 14. filmem, kezdem azt hinni: TÉNYLEG meghaltam tavaly a műtőben! Hiszen milyen lenne a Mennyország, ha nem ilyen?

A Jay és Néma Bob 2 tehát rebootként lett beharangozva, de félig-meddig a 2001-es első rész folytatása lesz. Kevin Smith már meg is egyezett a Universal stúdióval és a Saban Films nevű céggel az észak-amerikai forgalmazásról, így a terv az, hogy a film idén ősszel mozikba kerül. (via Geektyrant)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

One year ago today, I almost died. So today, I’m living it up on with @jaymewes and Jason Lee on Day 1 of my new flick @jayandsilentbob Reboot! Thanks to @saban_films and Universal for the loot to make this epic, @jordanmonsanto and @destrofilms for making it happen, @jenschwalbach and @harleyquinnsmith for humoring my goofy bullshit one more time, and #jasonmewes for standing beside me all these years while I do the hardest thing I can personally ever do, either in film or in real life: simply shut the fuck up. I couldn’t think of a better scene with which to start the shoot than the return to the Mall with Brodie Bruce. The three of us gathered for a couple hours last night to run the lines and realized we first rehearsed together waaaaay back in the mid-90’s. It may be 24 years later and we may have 6 kids between us, but Jay, Lee and me partied like it was 1995, giggling while adding jokes and finding inflections. The Oscars were on in the background during our practice and I couldn’t help but feel relief when the “In Memoriam” montage ended and I wasn’t in it. We picked 2/25 as the Reboot start date *intentionally*, to celebrate the fact that I did not become Silent Bob forever 365 days ago. But after a blissful couple hours of making pretend with my friends on the set of my 14th film, I’m starting to think I *did* die in that operating room after all. Because what could be more Heavenly than this? #KevinSmith #jayandsilentbob #jayandsilentbobreboot #jasonlee #jaymewes #neworleans #brodiebruce #wwambassador #movie

Kevin Smith (@thatkevinsmith) által megosztott bejegyzés,