Ki szeretne virágot kapni a Moszkva tér Rojáljától?

Szabó Simon új filmje, a Kölcsönlakás szombati vetítésén köszönti virággal a nézőket nőnap alkalmából.

Dobó Kata bemutatkozó nagyjátékfilmjét Valentin-napon, pontosabban február 13-án mutatták be. Habár a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programját éppen a kezdő, elsőfilmes rendezőknek találták ki, a rendezői tapasztalattal még egyáltalán nem rendelkező alkotó, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos egykori élettársa művét nem ennek keretein belül támogatták, hanem példátlan módon 353,975 millió forint gyártási támogatást kapott attól a Filmszakmai Döntőbizottságtól, amelynek maga az azóta elhunyt Vajna volt az egyik döntnöke.

Szabó Simon a filmben. Forrás: InterCom

 

A kritika egy emberként lehúzta a filmet, amit azonban a nézők a jelek szerint szeretnek: eddig 125 ezren voltak kíváncsiak rá. A film alkotói úgy akarják meghálálni a sikert, hogy március 9-én, szombat este a Cinema City Westend moziban 20:40-kor kezdődő vetítésen a Kölcsönlakás két férfi főszereplője, a Moszkva tér Rojáljaként megszeretett Szabó Simon és Haumann Máté személyesen is ott lesz, és (az egy nappal azelőtt tartott) nőnap alkalmából virággal köszöntik a nézőket. A hír arról nem szól, hogy ez a férfiakat is takarja-e, vagy csak a nők kapnak virágot.

A film egyébként afféle tévedések vígjátéka: a sors úgy hozza, hogy három pár tagjai is ugyanabban a lakásban, ugyanakkor szeretnék kipróbálni a hűtlenség örömeit – így aztán mindenki lebukik, hazudik és felsül egy kicsit. A nagy szerelmi kavarodásban az említetteken kívül szerepel még Oroszlán Szonja, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Balla Eszter és Ganxsta Zolee is.


(via IC Press)