Ki vannak akadva a rajongók a Tenet miatt

A Twitter számos felhasználója arra panaszkodik, hogy nem lehet rendesen hallani Christopher Nolan akció/sci-fijének jelenetei alatt a párbeszédeket.

„A Tenet igazán lenyűgöző, elképesztően látványos és az agyad eldobod tőle. De a hangkeverést annyira túltolták, hogy többször nagyon nehéz megfelelően érteni a párbeszédet (a túl hangos háttérzaj miatt – a szerk.), amitől még nehezebb összerakni a nem épp egyszerű cselekményt” – írja egy felhasználó, akivel rengetegen egyetértenek.

„Nem kéne Christopher Nolannek fülészhez mennie?

Komolyan kérdezem. Rengeteg a panasz a Tenet hangkeverésével kapcsolatban: mindenki azt állítja, hogy nem lehet rendesen hallani a dialógusokat. Egyszerűen nem értem, miért csinálja mindig ezt” – fejti ki másvalaki, utalva arra, hogy már a Csillagok között című Nolan-filmet is érték hasonló kritikák.

„Nem tudok azonosulni azzal a gondolattal, hogy csak a párbeszédeken keresztül juthatunk el az érthetőségig. A cselekmény világossága, az érzelmek világossága: én mindezt rétegzetten, egyszerre több szinten valósítom meg, szóval a képek is sokat segítenek” – reagált akkor a rendező egy interjúban a vádakra.

Van olyan twitterező is egyébként, aki megoldásként viccesen azt javasolja a többieknek, hogy nézzék idegen nyelven, felirattal a filmet, és akkor a feliratokat követve nem maradnak le a párbeszédekről. A közösségi média népe amúgy nem először száll bele Nolanbe. Nemrégiben, miután Anne Hathaway kissé szerencsétlenre sikerült nyilatkozatából az jött le, hogy az alkotó a forgatások során nem engedi leülni a stábtagokat és a színészeket, különféle székes poénokkal és mémekkel szórták meg a Twitteren.


(via NME)