Kiderülnek Quentin Tarantino legféltettebb titkai

Ahogy közeledik és el is múlik a premier, egyre több izgalmas sztori szivárog ki a kultrendező munkásságát bemutató QT8: The First Eight című dokumentumfilmből.

Ahogy arról korábban már írtunk, október 21-én mutatták be az amerikai mozik azt a dokumentumfilmet QT8: The First Eight címmel (más címváltozatban 21 Years: Quentin Tarantino), ami a kultrendező pályájának eddigi 21 évéről, azaz az első nyolc filmjéről szól. A kétórás alkotásban olyan QT színészek szólalnak meg, mint Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Christoph Waltz, Jennifer Jason Lee, Jamie Foxx, Lucy Liu, Diane Kruger és Zoe Bell.

A dokuból már megjelenése előtt kiszivárgott néhány jó sztori, például az, amit mi is megírtunk, hogy Michael Madsen visszautasította a Ponyvaregényben Vincent Vega szerepét. Ezúttal a Becstelen brigantyk Medve Zsidóját alakító Eli Roth-ról került ki egy kulisszák mögötti történet.

Roth a filmben elmeséli, hogy a Becstelen brigantyk forgatása előtt minden színész, akinek a figurája tagja volt a címbeli csapatnak, részt vett egy közös meghallgatáson, ahol Tarantino mindenféle keresztkérdéseknek vetette alá őket. „Azt mondta, csukjuk be a példányunkat, és megkérdezte tőlünk, hogy kik vagyunk. Újra és újra el kellett mondanunk a háttértörténetünk részleteit.

Olyasmiket is kérdezett, mint például, hogy hogy éreztük magunkat, amikor csatlakozhattunk a Brigantykhoz. Egyetlen fickó volt, aki nem tudott válaszolni, és ő másnap már nem is volt velünk.

Egy statiszta volt egyébként” – számolt be róla Eli Roth, akinek a sztorija szépen illusztrálja, hogy Tarantinónál még egy statisztának is tisztában kell lennie minden apró részlettel, mert ő is fontos eleme a filmnek.

A QT8: The First Eight előzetesét egyébként még csak most hozták nyilvánosságra, annak ellenére, hogy már megvolt a mozis bemutató. De dokumentumfilmről lévén szó, a gyártó elsősorban nem a moziktól vár szép számokat, hanem majd a VOD-premiertől, amire csak december 4-én kerül sor, így jól jön még a hírverés. A dokut egyébként az a Tara Wood rendezte, aki korábban Richard Linklaterről is készített egy teljes életutat bemutató portréfilmet, szintén az alkotó egyik legfontosabb munkája, a Sráckor bemutatásának az évében, és szintén 21 évre tekintettek vissza.


(via IndieWire)