Kiderült, miért hagyta ott annak idején a Batmant Michael Keaton

Tim Burton Batmanje a legnagyobb bevételű film volt 1989-ben. Folytatása, a Batman visszatér a harmadik legnagyobb film volt 1992-ben. Így aztán felmerül a kérdés, hogy az első két rész hatalmas sikere után miért fordított hátat a folytatásnak Michael Keaton. Egyszerű: „a forgatókönyv szar volt” – szerinte.

Michael Keaton az első két Batman-film főszereplője a The Hollywood Reporternek adott interjújában mondta el, hogy miért nem vállalkozott a harmadik filmre. „A forgatókönyv soha nem volt jó. Nem is értem, hogy Joel Schumacher rendezőként miért akarta megcsinálni, amit megcsinált”. 

Keaton azt is elárulta, többször találkozott az alkotókkal, ahol megpróbálta őket meggyőzni véleményéről, és általában ezeken a találkozókon illedelmesen is fejezte ki magát – egy darabig. De ő végig nem értett egyet azzal az iránnyal, mit Schumacher rendezőként kiszabott. „Tudtam, hogy baj van, amikor ő már úgy fogalmazott: „Miért kellene mindennek ilyen sötétnek lennie?" - meséli Keaton.

A színész távozása után Val Kilmer vette át a főszerepet az 1995-ös Mindörökké Batmanben. Két évvel később pedig már George Clooney játszotta a főhőst az 1997-es Batman és Robin című epizódban.

Ahogy Keaton fogalmazott, az ő karrierje beindult, miután kiszállt a Batman sorozatból. Sőt, az utóbbi időben tovább ívelt a karrierje olyan filmek főszereplőjeként, mint a Spotlight – Egy nyomozás részletei, vagy Alejandro González Iñarritu Birdman című filmje, amivel egy Oscar-jelölést is bezsebelt Keaton a legjobb színész kategóriában.

Forrás: IndieWire