Kiderült, mit gondol Mads Mikkelsen a Még egy kört mindenkinek Leonardo DiCaprio-féle remake-jéről

Nehéz kérdés.

A dán tragikomédia középiskolai tanárok egy csoportjáról szól, akik elhatározzák, hogy napi szinten fognak kis mennyiségű alkohol fogyasztani, hogy kiderítsék, tényleg pozitív hatással van-e az életvitelükre. A film nemrég megnyerte a legjobb nemzetközi alkotásnak járó Oscar-díjat, nem sokkal később pedig bejelentették, hogy remake készül belőle Leonardo DiCaprio produkciós cégének a gyártásában és a színész főszereplésével.

Az eredeti Még egy kört mindenkinek főszerepét Mads Mikkelsen játszotta, aki a következőt nyilatkozta a dologról. „Leforgatni egy remake-et mindig nehéz kérdés. A másik oldalról viszont értem, hogy miért akarják. Még ha sokan meg is nézték az eredetit, az sosem lesz olyan nagy durranás, mint egy amerikai film” – nyilatkozta a színész.


„A mi filmünket is sok amerikai látta. De attól még érdekes lehet egy remake. Van ugyan némi kulturális különbség a nemzetek között az alkoholfogyasztás terén, különösen Dániát és Amerikát illetően. Emiatt egyesek szerint máshogy fogják megközelíteni a témát.

De ez a film az élet szeretetéről és az élet újra megtalálásáról szól. Szerintem ha ezt jól meg tudják fogalmazni,

az alkohollal kapcsolatban már lehet egy kis szabadságuk” – tette hozzá.

Korábban Thomas Vinterberg rendező is megvédte a remake ötletét. Ő akkor azt mondta, hogy több munkájának is látta már különféle interpretációit, és művészileg mindig érdekes egy új verzióval szembesülni. „Mivel a jogok az elképzelhető legjobb színész kezébe kerültek, aki eddig is okosan választott a karrierjében, és mindig is megvolt az integritása a szerepeinek, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel rukkol elő” – mondta Vinterberg, akinek a filmjét július 1-jén mutatják be a magyar mozik.


(via NME)