Kiderült végre, ki is volt Rey igazi apja – őrjöngenek a csalódott Star Wars-fanok!

A rajongók most már a Baljós árnyaknál is jobban gyűlölik a Skywalker korát és a film regényváltozatát.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y !

A 2019 decemberében mozikba kerülő Skywalker korának elvileg úgy kellett volna lezárnia a 9 részes Star Wars-sagát, hogy minden korábban felmerült kérdést megválaszoljon – de ehelyett csak egy rakás újabb kérdést kaptunk! Arra, hogy hogyan élte túl Palpatine császár A Jedi visszatér végi halálát, amikor Darth Vader beledobta a második Halálcsillag reaktorába, a napokban már érkezett egy hivatalos válasz. A Skywalker kora regényváltozatából ugyanis kiderült, hogy Palpatine egy klónba mentette át a tudatát, ám az új teste 30 évnyi bujkálás (és flottaépítgetés) után még a régi klónozóüzemek magas szintű technológiája és a Sith hókuszpókuszok ellenére is ráncosodni kezdett. Ezért egy új, Erő-használó testet keresett magának: Reyt.

A regény (amit szándékosan késleltetve jelentett meg a Disney, nehogy idő előtt elpsoilerezze a mozifilm nagy fordulatait) egy másik kínzó kérdést is megválaszolt: ha Palpatine császár Rey nagyapja, akkor ki a csuda volt az Uralkodó gyereke, azaz Rey apja? Nos, a könyvből az derült ki, hogy Rey apja nem más, mint egy félresikerült Palpatine-klón, akibe nem sikerült teljesen átplántálni a Császár lelkét... Ahhoz nem volt elég erős a test, hogy egy ekkora hatalmú Sith lord tudatát hordozza magában, ahhoz viszont elég fickós volt ezek szerint már önmagában is, hogy saját életet éljen, sőt, legyen egy szeretője, tőle pedig egy gyermeke! A rajongóknak azonban nem igazán jön be ez a magyarázat, el is árasztották a netet a Disney-t és a Lucasfilmet szidalmazó, felháborodott Twitter-bejegyzések. Lássunk is néhányat!

Én is egy félresikerült Palpatine-klón vagyok. A Skywalker kora most már hivatalosan is a legrosszabb Star Wars-film. Gratulálok!

Ezek szerint ez a klón egy dologban mégsem volt totális csőd: a kufircolásban!

Beszarok a röhögéstől! Srácok, engedjétek el ezt a dolgot. Kinyírtátok a Star Warst, oké, túlléptünk rajta. Nektek is ezt kéne tenni! 

Valaki mondja már meg a Star Wars-osoknak, hogy hagyják abba a dolgok megmagyarázását!

(via IndieWire)