Kiszivárgott néhány kép az Alien: Covenant forgatásáról

És nagy meglepetésre egy vicces világsztár is felbukkan a Prometheus folytatásában.

Abban nagyjából megegyezhetünk, hogy a Prometheus a filmtörténelem egyik legnagyobb, legrohadékabb baromsága, értelmetlen, nevetséges vacak, kezdve a logikátlan, lyukas történettel, a csápos szörnyön át a szánalmas manó alienig, akinek csak a piros csörgősipka hiányzott a végbélkúp alakú fejéről.  Talán ennek is köszönhető, hogy a folytatást, az Alien: Covenantot (egyelőre) nem is nyomják annyira, bár most gyors egymásutánban két hír is felbukkant. Szerencsére Damon Lindelofot (Lost) (aki az előző rész korábbi forgatókönyvét valószínűleg feldarabolta és tetszőleges sorrendbe kavarta, aztán a biztonság kedvéért beleírt néhány random kreténséget), szélnek eresztették, és mivel két éve nem írt semmit, ha van igazság az univerzumban, most bikákat fej Alaszkában.

Az Alien: Covenant annyiban rendhagyó folytatás lesz, hogy Michael Fassbender androidján kívül legfeljebb csak aprócska epizódszerepben térnek vissza a Prometheus főszereplői. Új hajó, új legénység, a történetről pedig csak annyit tudni, hogy a Covenant űrhajó egy paradicsomnak hitt bolygó felé tart, amiről hamar kiderül, hogy a világegyetem egyik legsötétebb, legveszélyesebb helye.

A forgatásról most kiszivárgott néhány kép. A halomra gyilkolt lények látványa eléggé nyugtalanító, a kis alienecske viszont nem túl meggyőző - állítólag ők lesznek az úgynevezett neomorfok, akik a változatosság kedvéért nem a mellkason, hanem a háton keresztül kelnek ki az emberből. Jól nézzétek meg a fotókat, mert a film gyártója néhány oldalról már leszedette. (A képekre kattintva nagyobbak lesznek.)

 

Szintén most szivárgott ki, hogy titokban egy kisebb szerepre leszerződtették James Francot is mint a pórul járt űrhajó kapitányát. Ez nem csak azért vicces, mert Franco vicces ember, hanem mert országos cimborája, Danny McBride (Egyszer fent, ...inkább lent) a legénység egyik tagja, akivel már csomó szórakoztató marhaságban játszott együtt (Ananász Expressz, Itt a vége, Király!).

Az Alien: Covenantot jövő májusban mutatják be, Fassbender mellett Katherine Waterstonnal (Legendás állatok és megfigyelésük) a főszerepben. Ugyanúgy Ridley Scott rendezi, mint a Nyolcadik utas: a Halált és a Prometheust, és az a néhány újságíró, akik már láthattak jeleneteket a filmből, eléggé horrorisztikusnak nevezték.