Korán jött a karácsony a Marvelnél: tucatnyi új film és sorozat érkezik

A Marvel-vonaton nincsen fék, Kevin Feige rengeteg újdonságot jelentett be a befektetőknek tartott Disney-napon. És még Batmant is leigazolták.

Új Fantasztikus négyes-film, Disney+ sorozatok, a Fekete párduc premierdátuma és Christian Bale leigazolása – többek közt ezeket jelentette be a Marvel Stúdió főnöke a Disney-napon.  

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Marvel nem fogja veszni hagyni a Fantasztikus négyes jogait, amely a 20th Century Fox megvásárlása után visszakerült a Disney-hez, de most hivatalossá vált, hogy érkezik a szuperhőscsalád harmadik verziója. Kiderült az is, hogy a rendezői székben Jon Watts, az éppen futó Pókember-széria (Pókember: Hazatérés, Pókember: Idegenben) rendezője ül majd. Feige a film első logóját is megmutatta.

A Marvel főnök bejelentette, hogy az idén elhunyt Chadwick Boseman helyét egyelőre nem veszi át senki a Fekete Párducban, ennek ellenére elkészül a film második része Ryan Coogler rendezésében, és 2022 júliusában bemutatják.

Jön az új Hangya-film is, a címe Ant-Man and the Wasp: Quantumania lesz, és a Freaky című horror-vígjátékban feltűnt Kathryn Newton alakítja majd benne Scott Lang, alias a Hangya (Paul Rudd) lányát. A képregényekből ismert Kang, a hódító szerepét Jonathan Majors kapta.

Ennél is izgalmasabb hír, hogy Christian Bale elveszti végre Marvel-szüzességét: ő játssza majd a negyedik Thor-film, a Taika Waititi rendezésében készülő Thor: Love and Thunder főgonoszát, Gorr the God Butchert. Gorr klasszikus szereplője az eredeti képregényeknek, szupererejét arra használja, hogy bosszúból családja kiirtásáért elpusztítsa az összes istent. Chris Hemsworth természetesen visszatér a főszerepben, de Natalie Portmant és Tessa Thompsont is láthatjuk újra. A premier napja: 2022. május 6.

Beigazolódott egy rajongók által már tényként kezelt pletyka is: csatlakozik az MCU-hoz America Chavez, az idősíkok közötti utazásra képes Miss America. Az első latin, LMBTQ-szuperhőst Xochitl Gomez alakítja majd.


Feige több sorozatelőzetest is bemutatott a befektetőknek és a nagyközönségnek. A Falcon & the Winter Soldier március 19-én, a Tom Hiddleston-féle Loki pedig május 21-én kerül a Disney+ nézői elé.


A Marvel főnöke hangsúlyozta, hogy filmjeik és a Disney+-on futó új sorozatok szorosan összekapcsolódnak majd, hasonlóan a WandaVisonhez, amelyben Elizabeth Olsen és Paul Bettany a Bosszúállókban megismert karaktereiket alakítják. A január 15-én debütáló sorozat is kapott egy előzetest.


Feige említett még néhány példát a filmek és sorozatok összefonódására. Ms. Marvel (Iman Vellani) szerepelni fog a Marvel Kapitány második részében Brie Larson és Teyonah Parris oldalán – utóbbi alakítja majd a Marvel Kapitányban feltűnt Monica Rambeau felnőtt verzióját a WandaVisionben. Eközben a She-Hulk sorozatba, amelyben Tatiana Maslany alakítja a főszerepet, Mark Ruffalo is beugrik majd egy epizódszerepre Bruce Bannerként. És ha már Hulk: Förtelem (Abomination) szerepét az a Tim Roth alakítja, aki 2008-ban már eljátszotta a karaktert A hihetetlen Hulkban.

A befektetői nap nagy kérdése az volt, hogy a Disney követi-e a Warner példáját, és elérhetővé teszi-e valamelyik, vagy akár az összes filmjét a Disney+-on is a premier napján, ahogy azt a Mulannal is megtette korábban. A válasz: egyelőre nem. A következő Marvel-filmek, a Fekete Özvegy (május 7.), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (július 9.) és az Örökkévalók (november 4.) mind a moziba érkeznek majd az eredeti tervek szerint.

(via: The Hollywood Reporter, Deadline)