Korhatárosan vadászik vámpírokra Keanu Reeves

Nehéz szülésnek ígérkezik a Constantine várva várt folytatása, de a jó hír, hogy halad előre a projekt.

A 2005-ben bemutatott démonvadászos képregényadaptáció annak idején nem robbantott kasszát, de az azóta eltelt időben komoly rajongótábort gyűjtött magának, nem kis részben annak is köszönhetően, hogy a címszerepet alakító Keanu Reeves időközben még nagyobb sztár lett. Próbálkozások a franchise folytatására már korábban is voltak, 2020-ban pl. J.J. Abrams tévésorozatban akarta folytatni a magánnyomozó kalandjait, de Reeves nélkül. 

Az eredeti filmet is jegyző Francis Lawrence  szerint azután gyorsultak fel a dolgok, miután Reeves válaszolt Stephen Colbert showműsorában arra a kérdésére, hogy melyik karaktert szeretné újra eljátszani. Amikor azt mondta, hogy "John Constantine", a közönség ovációban tört ki. Látva a reakciót, egyre több döntéshozó kezdte úgy érezni, a sorozat helyett érdemes filmben és az eredeti főszereplőben gondolkodni. 

A 2. rész fejlesztése az írósztrájk miatt elakadt, de most, hogy az írók újra munkába álltak, Lawrence is megkezdte a tárgyalásokat Reevesszel a folytatásról. A rendező a Gamespotnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy először a karakter jogait kellett újra megszerezniük, mert a Vertigo (a Constantine-képregények kiadója) eladta másoknak, de mostanra ez az akadály is elhárult.

És mondá Keanu: legyen Constantine-folytatás, és lőn

A színész egyik interjúja lehelt életet a projektbe.

Az előzmények

 

És úgy tűnik, ezúttal korhatáros filmet szeretnének készíteni.

"Keanu, Akiva Goldsman és én megbeszéléseket tartottunk, és kitaláltuk, hogy mit gondolunk a történetről, és még több ilyen megbeszélésre lesz szükség, mielőtt a forgatókönyv megíródik, de nagyon reméljük, hogy megcsinálhatjuk a Constantine 2-t, és egy igazi R-besorolású változatot készíthetünk belőle"

- nyilatkozta a rendező.

Via: Deadline