Lángol az etyeki Korda stúdió

Tűz ütött ki a Korda Filmstúdió egyik 1500 négyzetméteres csarnokában. Állítólag Jamie Foxx Robin Hood-filmjének díszletei égnek.

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik 1500 négyzetméteres csarnokában, írja az MTI. Személyi sérülés nem történt.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Farkas-Bozsik Gábor elmondta: az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángolnak. Tudomásuk szerint a csarnokban a tűz keletkezésekor 30-40 ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek.

A helyszínen vannak az érdi és bicskei tűzoltók, akik az oltási munkákat a Fejér megyei műveleti szolgálat irányításával végzik, de a leeső anyagmaradványok miatt egyelőre nem tudtak bejutni az épületbe, a fokozott veszély miatt egyelőre kívülről próbálják megfékezni a lángokat. A szóvivő hozzátette: az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó.

A Velvet úgy tudja, hogy az ötös stúdió gyulladt ki, és az új Robin Hood-film díszletei semmisültek meg. Az április közepéig tartó filmforgatás miatt van Magyarországon többek között Jamie Foxx is.

Frissítés: A tüzet délután egyre sikerült eloltani. Az épület tetőszerkezete nem omlott be, még tart a visszahűtése, a tűz okairól egyelőre nem tudni semmit. (Index)