Lehet, hogy mégiscsak Luke/Han volt Rey igazi apja?

Rian Johnson szerint bármi kiderülhet a IX. részben, mivel azt már nem ő, hanem J.J. Abrams írja. Star Wars-hírek.

Továbbra is töretlen Az utolsó Jedik sikere: annak ellenére, hogy élesen megoszlik róla a kritikusok és a Star Wars-rajongók véleménye (mi sem tudtunk dőlőre jutni itt a PORT.hun, hogy akkor ez most jó vagy rossz film), a premier óta 1 milliárd dollárt kaszált világszerte. Ebben persze az is szerepet játszhat, hogy minden áldott nap kijön a Star Wars-filmekkel kapcsolatban valami hír, pletyka vagy rajongói konteó – ezekből szedtük össze ma is egy csokorra valót.

  • Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson egy interjújában olyan félmondatot ejtett el, ami ismét beindította a konteógyártók agytekervényeit Rey szüleivel kapcsolatban: „Semmi sincs eldöntve, bármi lehet. Nem én írom a következő filmet, hanem J.J. Abrams és Chris Terrio.” Ezt sokan máris úgy értelmezik, hogy a Johnson-féle VIII. részben Kylo Ren hazudott Rey szüleiről, amikor azt mondta a lánynak, hogy az apja és az anyja névtelen senkik voltak, piás roncsvadászok a Jakkun. Hiszen ugye ezek egy olyan fiú szavai, aki megölte a saját apját, Han Solót – akiben saját bevallása szerint is hatalmasat csalódott, és aki valóban kavarhatott valamit a Jakkun, hiszen ott vesztegelt éveken át legendás csempészhajója, a Millennium Falcon is! Kylo szemében tehát simán lehet egy „senki”, egy piás jakkui ügyeskedő a jó öreg Solo, aki mindenféle zavaros ügyletek meg csillagközi kalandok miatt magára hagyta őt meg Leiát. És emlékezzünk csak, Luke-nak sem igazán tetszett annak idején, amikor a Birodalom visszavág végén megtudta, hogy valójában Darth Vader az apja. És persze az sincs kizárva, hogy Luke volt Rey vér szerinti apja... Akárhogy is van, 2019-ig kell várnunk a válaszokra. (via Movieweb)
  • Rian Johnson többek között azért sem akar már olyan kérdésekkel foglalkozni, kik Rey igazi szülei, mivel állítólag még idén nyáron nekikezd Skóciában leforgatni a saját Csillagok háborúja-trilógiáját. Arról viszont egyelőre semmit sem tudni, hogy ez a három film időben mikor fog játszódni – bár a konteóhívők szerint eléggé beszédes volt Az utolsó Jedik zárójelenete, a seprűt fénykardként magasba emelő, Canto Bight-i istállófiúval, akinél már ugye ott van az Ellenállás gyűrűje... (via Geektyrant)
  • Mark Hamill nagyon örül annak, hogy Rian Johnson végül nem vágta ki azokat a jeleneteket az így is rekordhosszúságú, két és fél órás Az utolsó Jedikből, amelyekben a gyerekei szerepeltek. Nathan, Griffin és Chelsea Hamill ugyanis egy-egy katonát alakítottak az Ellenállásban. Az persze más kérdés, hogy ez a köszönetnyilvánítás most egy újabb nyilvános Canossa-járás, amiért Hamill az elmúlt hetekben eléggé markánsan hangot adott annak, hogy eredetileg ő sem, sőt, George Lucas sem olyannak képzelte el az öreg Luke karakterét, ahogyan Rian Johnson filmjében végül el kellett játszania. (via Geektyrant)