Lehúzza a rolót a Wachowski testvérek cége, mert nincs több grandiózus filmötletük

5 millió dollárért árulja a 21 ezer négyzetméteres luxusirodáját a Mátrix legendás rendezőpárosa.

A 2015-es Jupiter felemelkedése és a Netflixen ugyanebben az évben debütáló Sense8 tévésorozat óta nem sokat hallani a Mátrix-trilógia legendás rendezőpárosáról, Lana és Lilly Wachowskiról – akiket annak idején Larry és Andy Wachowskiként ismert meg az egész világ. A Chicago Business szúrta ki, hogy Lana Wachowski felesége, Karin Wachowski potom 5 millió dollárért árulja a testvérpár irodaházát, családi cégük, a Kinowerks főhadiszállását, aminek ő az igazgatója.

Lana és Lilly Wachowski (fotó: Timothy Hiatt/Getty Images)

 

A 2007-ben felépült, 21 ezer négyzetméteres chicagói luxusingatlan elég impozáns látványt nyújt (itt lehet megtekinteni fotókat róla). Nemcsak egy olyan munkahely, ami tele van filmplakátokkal és a Wachowski-produkciók kellékeivel, de van saját bárja, konyhája, edzőterme, masszázsszobája, kosárpályája és egy 36 férőhelyes mozija is. De itt van vitrinbe téve a párosnak világhírnevet hozó Mátrix négy Oscar-díja is. A Wachowski testvérek itt írták a filmjeik forgatókönyvét, de az épület irodáiban folyt éveken át a gyártáselőkészítés és az utómunka egy része is.

A hírek szerint azonban most megválnak az épülettől, mivel évek óta nincs új ötletük, nem készül olyan filmtervük, amihez fenn kellene tartaniuk egy ekkora méretű irodát. A Mátrix rebootját valószínűleg nélkülük csinálja majd meg a Warner, a Cobalt Neural 9 munkacímen futó, iraki háborús Robin Hood-történetet pedig ezek szerint meg tudják írni máshol is. (via Geektyrant)