Less bele az új magyar sci-fi vígjátékba!

Időutazás pálinkával: ez Baranyi Gábor Benő elsőfilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások alapötlete, szóval érdemes megnézni az előzetesét!

Ahogy azt korábbi, Ezeket a magyar filmeket várjuk 2022-ben című összeállításunkban már írtuk, a film főhőse, a 18 éves Misi (Bálint Előd) egy Zanox nevű kísérleti szert tesztelve – miután megkóstol egy bizarr kinézetű házi pálinkát, amit egy idegen bácsitól kap a kórházban – véletlenül rájön,

hogyan lehet az időben utazni.

„Minden UFO Los Angelesben zuhan le, és ugyanilyen arányban játszódnak a magyar filmek Budapesten.

A helyszínek elhasználtak, pedig nagyon sok erős atmoszférájú hely van vidéken”

– vallja a rendező, a korábban kisfilmekkel (Csomagtartó, Bújócska, Anja) jelentkező Baranyi Gábor Benő, aki ezért Komlón és Dunaújvárosban forgatott. De a Zanox cselekménye nem köthető egyetlen valós helyszínhez sem.


Az 50 másodperces teaserben azt láthatjuk, hogy Misi a csodaitalnak köszönhetően többször is kihúzza a Mátyás király belpolitikája című érettségi tételt, majd a múltat már többször átélve bátrabban mer közeledni a neki régóta tetsző Jankához (Erdős Lili). A romantika mellett krimiszál is lesz, hősünk ugyanis a töritétel magolása és az udvarlás mellett egy gyilkosságot is megpróbál megakadályozni – miközben egyre fogy a kísérleti pálinka.

A film az NFI Inkubátor Programjában készült, a Mozinet forgalmazza, és a tervek szerint május 26-án mutatják be. A Zanox – Kockázatok és mellékhatások forgatókönyvét a rendező írta, az operatőr Gajdics Dávid volt.

A már említettek mellett olyan színészek játszanak a filmben, mint Hatházi András (Valan), Sólyom Katalin, Máhr Ágnes, Danis Lídia, Krisztik Csaba vagy Vasvári Emese.


(via ign.hu)