Lesznek gonosz na’vik is az Avatar 3-ban

A franchise harmadik részében kitörhet a polgárháború a kék emberek közt.

Lassan, de biztosan menetel a megcélzott 2 milliárdos álomhatár felé az Avatar: A víz útja, így már az alkotók is bátrabban beszélnek a folytatásról. James Cameron eleve négy részben gondolkodott, és a harmadik epizód már le is forgott. A rendező a francia "20 Minutes" című műsornak el is árult pár részletet róla.

Az első Avatarban és a folytatásában a nézők két különböző klánt ismerhetnek meg, az erdei Omaticaya és a tengerrel szimbiózisban élő Metkayina klánt. Mindkét törzs békés, és csak akkor folyamodnak erőszakhoz, amikor az emberek elfoglalják a földjüket. A nézők azonban hamarosan megtudhatják, hogy nem minden na'vi jó na'vi, Cameron legalábbis arra utalt az interjújában, hogy a következő rész, az egyelőre még cím nélküli „Avatar 3" egy harmadik pandorai klánt fog bemutatni, amely a na'vik sötétebb oldalát reprezentálja.

A tüzet a 'hamu népe' fogja képviselni. Más szemszögből akarom megmutatni a na'vikat, mert eddig csak a jó oldalukat mutattam meg"

- mondta a rendező, hozzátéve, hogy az első két filmben nagyon negatív emberi és nagyon pozitív na'vi példák vannak, de az Avatar 3-ban megfordul ez a felállás. Ráadásul Cameron szerint az utolsó részek lesznek a legjobbak.

A többi csak bevezetés volt, az asztal megterítése a főfogás tálalása előtt."

Magyarán amíg az első két Avatar-film középpontjában a na'vi törzsek és az emberek közötti konfliktusok álltak, a harmadik filmben a franchise-ban először a na'vik a na'vikkal kerülhetnek szembe. Talán a tűz törzse Jake Sully ellen fordul majd, mivel a Pandorán való jelenléte eddig is sok pusztítást okozott.

Az Avatar 3 a tervek szerint 2024. december 20-án kerül a mozikba. Az már korábban kiderült, hogy ha a franchise megéri az 5. részt, akkor abban a na'vi-k eljutnak a Földig.

Via: Variety